Webnoviny - Rôzne

Trenčianski poslanci predali autobusovú stanicu

Mesto Trenčín predá autobusovú stanicu súkromnej spoločnosti SIRS – Development, a.s. Žilina.

(WEBNOVINY) – Vo štvrtok o tom rozhodli mestskí poslanci na svojom riadnom zastupiteľstve.

Spoločnosť stanicu plánuje aj zrevitalizovať. Mesto tak na základe znaleckého posudku dostane do svojej kasy 810 706 eur.

Podľa primátora Richarda Rybníčka má investor záujem obnoviť aj železničnú stanicu. Autobusovú stanicu by mali vynoviť do dvoch rokov od vydania právoplatného stavebného povolenia.

„Nikoho z nás neteší, že musí predať majetok mesta,“ skonštatoval poslanec Emil Košút (Smer-SD). Ako ďalej dodal, je to však potrebné, pretože mesto na obnovu stanice nemá peniaze.

Kúpnu cenu stanovili na základe znaleckého posudku, ktorý ohodnotil predmetné pozemky bez spevnených plôch na 54,50 eura za meter štvorcový a pozemky vrátane spevnených plôch na 76,54 eura za meter štvorcový. V prípade, že by spoločnosť uspela v súťaži na revitalizáciu železničnej stanice, SISR – Development odkúpi od mesta ďalšie pozemky v hodnote 151 550 eur.

Spoločnosť SIRS – Development, a.s. Žilina bola založená spoločnosťami Slovenská autobusová doprava Trenčín, a.s. a Slovenská autobusová doprava, a.s. Žilina za účelom správy ich majetku a zefektívnenia pravidelnej autobusovej dopravy vo verejnom záujme. Každá z uvedených spoločností je 50-percentným vlastníkom spoločnosti SIRS-Development, a.s., pričom jej činnosť podlieha dohľadu Fondu národného majetku SR.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM