Správy Samospráva

Trenčianski poslanci schválili novú cyklokomisiu: Aká bude jej úloha?

Novým poradným orgánom trenčianskeho mestského zastupiteľstva bude dočasná komisia – cyklokomisia. Aké budú jej kompetencie a kto jej bude predsedať?

Ilustračný obrázok k článku Trenčianski poslanci schválili novú cyklokomisiu: Aká bude jej úloha?
Zdroj: TASR

Na návrh primátora Richarda Rybníčka jej kreovanie schválili v stredu na svojom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa Rybníčka bude funkčné obdobie dočasnej komisie zhodné s funkčným obdobím mestského zastupiteľstva.

Úlohou komisie bude riešenie cyklodopravy, podieľať by sa mala na koordinácii projektovania cyklistických trás v meste. Úlohou komisie bude tiež vzdelávacia činnosť vo vzťahu k cyklodoprave a pešej doprave rovnako ako spolupráca s organizáciami zaoberajúcimi sa cyklodopravou.

Zastupiteľstvo schválilo zloženie komisie a zvolilo jej predsedu. Komisiu tvorí osem poslancov (Richard Medal, Petrik Žák, Šimon Žďársky, Martin Trepáč, Dominik Gabriel, Martin Barčák, Richard Ščepka a Martin Smolka) spolu s tromi odborníkmi v oblasti cyklodopravy. Predsedom komisie je poslanec Richard Medal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Cyklotrasy sa našom kraji tešia mimoriadnej obľube. Pozrite ako vyzeralo otvorenie štvorkilometrového úseku Vážskej cyklotrasy z Púchova do Nimnice.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM