Rôzne

Trenčiansky park zmenili na nepoznanie: Odpad nahradili stromy a kríky, FOTO

Zeleň na Východnej ulici sa podarilo zrevitalizovať za 133 000 eur. Čoskoro pribudne aj možnosť prírodného posedenia.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky park zmenili na nepoznanie: Odpad nahradili stromy a kríky, FOTO
Zdroj: Mesto Trenčín

Trenčianska radnica zrevitalizovala pomocou prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Integrovaný regionálny operačný program priestor medzi Východnou ulicou a Lavičkovým potokom na najväčšom mestskom sídlisku Juh. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, zarastený a odpadom znečistený priestor sa zmenil na nepoznanie. Mesto tam za takmer 133 000 eur zregenerovalo verejnú zeleň na ploche 21 914 štvorcových metrov.

„O práce v teréne sa postarala domáca spoločnosť landart, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Po tom, ako územie vyčistili a presvetlili, stromy ošetrili arboristickým rezom, vybudovali tu chodník z prírodných materiálov a vytvorili nové trávnaté plochy s rozlohou 17 271 štvorcových metrov,“ priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, v zrevitalizovanom priestore pribudlo 25 nových ovocných stromov (hruška, jabloň, oskoruša, moruša, mišpuľa) a 25 ovocných kríkov (egreše, čierne ríbezle, arónia, zemolez).

„Od Východnej ulice je vytvorený vetrolam v podobe tisícky kusov hrabu obyčajného. Všetky práce sa diali s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. Čoskoro v tomto území pribudne možnosť prírodného posedenia,“ uzavrela Ságová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to tam vyzerá.

FOTO: Trenčianska radnica zrevitalizovala zeleň na Východnej ulici
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM