Lenka Merava Rôzne

Trenčiansky primátor zneužil v predvolebnej kampani Hossu a Cháru

Trenčianskych rodákov a hviezdy kanadskoamerickej NHL Mariána Hossu a Zdena Cháru zneužil vo svojej predvolebnej kampani úradujúci trenčiansky primátor Branislav Celler. Informoval o tom informoval denník Plus jeden deň.

„Súčasný primátor a kandidát na ďalšie obdobie Branislav Celler (43) oboch hráčov použil do svojej volebnej kampane. Dokonca prekrútil Hossov výrok v svoj prospech. Hossa a Chára sa vyjadrili, že ich teší, že sa mesto buduje, dokonca Chára povedal i to, že majú dobrého vodcu, ktorý by mal zostať. Lenže ani jeden z nich netušil a rozhodne si neželal, aby sa ich fotky objavili na plagátoch i v médiách v spojitosti s volebnou kampaňou Braňa Cellera. Navyše Celler prekrútil výrok Mariána Hossu,“ uvádza sa v dnešnom vydaní denníka.
Cellerov asistent Peter Uher zaslal denníku stanovisko, v ktorom sa píše, že „pán Hossa točil klip pre pána Cellera s tým, že je to osobná podpora do komunálnych volieb. Jeho podporu vyjadruje aj záber na hokejistov, ktorí zdvíhajú palec hore.“ Pripojené video však podľa denníka dokazuje, že Hossov výrok primátor prekrútil.
„Som veľmi rozhorčený, že sa moja osoba spojila s politickou kampaňou! Nikdy som nemal žiadne ambície sa nejakým spôsobom politicky angažovať a som veľmi sklamaný, že sa moje meno použilo na ovplyvnenie verejnej mienky a na politickú podporu pána Branislava Cellera. Ako rodený Trenčan som rád, keď sa naše mesto rozvíja a zveľaďuje k úžitku ľudí, ktorí tu žijú, fandím ľudom, ktorí k tomu prispievajú. Môj uverejnený výrok z augusta 2010 sa v žiadnom prípade netýkal nadchádzajúcej volebnej kampane a bol výlučne adresovaný na podporu rozvoja mesta Trenčín. V žiadnom prípade však nepodporujem politickú kampaň súčasného primátora mesta Trenčín a nie je mi ľahostajné, že sa moje meno zneužilo na takýto zámer,“ informoval médiá Chára.
„Trenčín je mesto, v ktorom som vyrastal a plánujem v budúcnosti aj žiť, a tak mi osud mesta nie je ľahostajný a zaujímam sa o dianie v ňom. Svojou medializovanou podporou som rozhodne nemal v úmysle podporovať žiadnu politickú stranu a určite som sa nechcel a ani nemal stať jednou z tvárí kampane pána Cellera. Svoju podporu som vyjadril mestu, ktorého momentálnym predstaviteľom je pán Celler, nie konkrétnej osobe alebo politickej strane. Z toho, ako pán primátor pozmenil moje slová a obrátil ich v svoj prospech, som sklamaný. Momentálne odmietam spojenie s akoukoľvek politickou stranou a nie je mi príjemné objavovať sa na fotke so súčasným primátorom spolu s logom dvoch politických strán, ďalšími straníckymi kandidátmi a pozmeneným citátom,“ cituje Plus jeden deň Hossu.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM