Filip Chudý Iné športy Šport

Trenčín dejiskom slovenského šampionátu: Šancu na úspech majú aj domáce nádeje

Na bedmintonových majstrovstvách Slovenska v Trenčíne vo dvojhrách obhajujú tituly Dratva a Repiská. Šancu na úspech majú aj trenčianski zástupcovia.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín dejiskom slovenského šampionátu: Šancu na úspech majú aj domáce nádeje
Zdroj: TASR

Od piatka do nedele (6.-8. decembra) sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne rozohrajú bedmintonové majstrovstvá Slovenska. Tituly budú obhajovať Milan Dratva a Martina Repiská v dvojhrách, Miroslav Haring a Juraj Vachálek v štvorhre mužov, Mia Tarcalová a Katarína Vargová v štvorhre žien a Jakub Horák a Mia Tarcalová v mixe.

Aktuálnemu rebríčku v dvojhrách dominujú úradujúci majstri Milan Dratva (Lokomotíva Košice) a Martina Repiská (Slávia TU Zvolen). V štvorhre mužov sú na špici taktiež obhajcovia trofeje Miroslav Haring a Juraj Vachálek (Spoje Bratislava). Prvenstvo v štvorhre žien patrí Lucii Vojtekovej (DBK Bratislava), ktorá je na vrchole rebríčka aj v mixe, no o prvú priečku sa delí s Miou Tarcalovou (PBA Prešov). Medzi mužmi je na čele rebríčka mixu Haring.

Dratva s Repiskou neštartovali na žiadnom z A-turnajov v tomto roku, a tak sa v konkurencii slovenských hráčov predstavia opäť po roku. Na januárovom turnaji v Trenčíne sa z výhry v dvojhre mužov radoval domáci Matej Hliničan (AS Trenčín). Hviezdou sa ale stala Tamara Prostináková (CEVA Trenčín), ktorá získala víťazný hetrik. Okrem dvojhry zvíťazila v mixe po boku Juraja Vachálka, ako aj v štvorhre spolu s Luciou Grenčíkovou (CEVA Trenčín).

V apríli sa v Košiciach ziskom troch prvenstiev blysol Juraj Vachálek. Vrátane dvojhry vyhral s Miou Tarcalovou (PBA Prešov) mix, a s klubovým spoluhráčom Miroslavom Haringom ovládli štvorhru. Domáci zaknihovali dve výhry, a to vďaka Kataríne Vargovej (Lokomotíva Košice), ktorá zvíťazila v dvojhre a spoločne s Miou Tarcalovou aj v štvorhre.

V októbri v Bratislave zaknihoval dvojnásobnú výhru Jarolím Vícen (Lokomotíva Košice). Štvorhra mužov opäť patrila úradujúcim majstrom Vachálkovi a Haringovi, z premiérovej výhry v kategórii dospelých sa radovala Dáša Štroffeková (BK MI Trenčín) a triumf po zranení zaznamenala aj Alžbeta Peruňská, ktorá s Luciou Vojtekovou (Spoje Bratislava/DBK Bratislava) zvíťazila v štvorhre.

Republikový šampionát štartuje v piatok od 15.00, vyvrcholí v nedeľu. Informoval oficiálny web Slovenského zväzu bedmintonu (SZBe).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM