Marek Vatraľ Iné športy Šport

Trenčín inline 2019 sa blíži: Zavíta k nám aj známa zahraničná reprezentantka, VIDEO a FOTO

Na športovú akciu, ktorá je určená korčuliarom a bežeckým nadšencom zavíta aj významná zahraničná reprezentantka na kolieskových korčuliach.

Zdroj: Facebook

Obľúbené športovo-spoločenské podujatie Trenčín INLINE 2019, ktoré je podľa organizátorov určené korčuliarom všetkých vekových kategórií z celého Slovenska a blízkeho okolia, sa bude konať priemyselnom parku v Trenčíne v sobotu 3. augusta 2019.

„Už 5. ročník inline pretekov v Trenčíne. Rôzne disciplíny pre všetky vekové kategórie: deti * žiaci * fitness 8,6km * polmaratón 20km * MARATÓN 42,7km. Slovenský inline pohár a Majstrovstvá Slovenska maratón 42,7km,“ informujú organizátori na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Účasť na podujatí potvrdila aj známa česká reprezentantka Andrea Lokvencová, ktorá sa podľa jej slov venuje korčuľovaniu na kolieskových korčuliach už 11 rokov. Ako ďalej uviedla, bude jej cťou, že sa môže predstaviť slovenským inline fanúšikom na avizovanom podujatí v Trenčíne.

„Trénujem a som členkou oddielu KSBM Praha (Klub sportovního bruslení Modřany Praha) a mojou trénerkou je Lída Krupková. Na trati v Modřanech trénujem päťkrát týždenne. Za rok absolvujem 20 až 30 pretekov na trati ako aj na cestách Českej republiky a v zahraničí. Pravidelne sa zúčastňujem všetkých pretekov o titul majstra Českej republiky. Za svoje výkony som sa stala členkou reprezentácie Českej republiky. Medzi moje najväčšie úspechy v kariére patrí celý rad domácich majstrovských titulov, vrátane zlepšenia osobných rekordov. Ako prvá v Českej republike som získala bronzovú medailu za 3. miesto v kadetoch v pretekoch na 3000 – Cadet Challenge 2014 v belgickom Oostende. Získala som aj niekoľko prvenstiev na pretekoch Európskeho pohára v zahraničí a mnoho ďalších ocenení,“ prezradila pre redakciu Trenčín24 Andrea Lokvencová.

Za jeden zo svojich najväčších zážitkov považuje podľa jej slov aj minuloročnú nomináciu na Olympijské hry mládeže v Buenos Aires v Argentině, ktorá sa konala v októbri 2018. Kvalifikácia na olympiádu prebiehala na Majstrovstvách sveta v holandskom Heerde vlani začiatkom júla, kde si vybojovala postup medzi 14 najlepších žien z celého sveta, ktoré sa olympiády zúčastnili.

„Inline korčuľovanie bolo prvýkrát súčasťou olympiády a ja som šťastná, že som mala tú česť ako jediná reprezentovať Českú republiku v tomto športe. Bol to neuveriteľný zážitok a budem na neho spomínať do konca života,“ doplnila mladá reprezentantka.

Ako ešte dodala, v roku 2019 sa z nej stala prvýkrát seniorka, kde je vekové rozmedzie od 19 do 29 rokov, takže je v tejto kategórii najmladšia. Súperky sú tu podľa nej skúsené a kvalitné a celá sezóna pre ňu bude veľmi náročná. Cez to všetko sa však bude snažiť o dobré umiestnenie a kvalitnú reprezentáciu Českej republiky.

Pozrite si aj fotogalériu športových úspechov Andrei Lokvencovej

FOTO: Športové úspechy Andrei Lokvencovej
12
Galéria
Zdroj: Andrea Lokvencová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM