Marek Vatraľ Kultúra

Trenčín ožije módou: Legendárny veľtrh obohatia samé NOVINKY, FOTO

Jedným z cieľov podujatia je podľa riaditeľky výstavy naučiť ľudí, aby si vyberali eko oblečenie, ktoré šetrí našu planétu. Čo tam ešte pribudne?

Ilustračný obrázok k článku Trenčín ožije módou: Legendárny veľtrh obohatia samé NOVINKY, FOTO
21
Galéria
Zdroj: TASR

Druhý ročník obnoveného módneho veľtrhu Trenčín mesto módy 2018 sa uskutoční od 14. septembra do 15. septembra na trenčianskom výstavisku. Okrem prezentácie vychytených módnych značiek, tvorby uznávaných módnych návrhárov a slovenských hand-made tvorcov sa môžeme tešiť aj na tvorbu talentovaných študentov, ponuku domácich eshopov alebo eko fashion. Informuje o tom Lenka Kukučková z Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

„To najlepšie, čo v tejto oblasti ponúka slovenský a český trh, obohatia v druhom ročníku aj vystavovatelia z Talianska, Maďarska a Veľkej Británie. V štyroch pavilónoch nájdu módni nadšenci viac ako stovku vystavovateľov, ktorí odprezentujú a ponúknu široký sortiment od plaviek až po kožuchy,“ upresňuje Kukučková.

Novinkou na tohtoročnom veľtrhu bude aj tvorba talentovaných študentov z odevníckych, obuvníckych a šperkárskych odborov. Okrem škôl z Bratislavy a Banskej Bystrice sa do projektu zapojili aj štyri školy patriace do zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Konkrétne sa podľa Kukučkovej jedná o Strednú umeleckú školu Trenčín, Strednú odbornú školu Púchov, Strednú odbornú školu Jána Antonína Baťu Partizánske a Strednú odbornú školu Bánovce nad Bebravou.

Do projektu sa podľa nej zapoja aj študenti Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne z Fakulty priemyselných technológií v Púchove.

„Tento rok sme sa rozhodli medzi vystavovateľov pozvať aj slovenské internetové spoločnosti – eshopy, ktoré predávajú trendovú, kvalitnú a cenovo dostupnú módu pre mladých len cez internet. Týmto spôsobom sa snažíme podporiť poctivých slovenských výrobcov a naučiť ľudí, aby si vyberali eko oblečenie, ktoré šetrí našu planétu. O tom, že eko fashion nie je nuda, návštevníkov presvedčí viacero slovenských internetových obchodov, zameraných na udržateľnú a modernú eko módu,“ prezradila riaditeľka výstavy Trenčín mesto módy Jana Jankovičová.

Čo sa programu týka, tešiť sa podľa Kukučkovej môžeme na prehliadku slovenských ľudových krojov, detskú módu, súťaže pre deti a zaujímavý hudobný program.

Ako hosť sa na podujatí predstaví aj známa slovenská módna návrhárka Lýdia Eckhardt.

Sobotný slávnostný galavečer vyvrcholí súťažou Zlatá Fatima a vyhlásením výsledkov súťaže mladých dizajnérov Top dizajnér roka 2018.

Pozrite si aj fotogalériu z minulých ročníkov veľtrhu Trenčín mesto módy

V OBRAZOCH: Trenčín mesto módy v minulosti
21
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM