Lenka Merava Hokej

Trenčín zdramatizoval zápas

Tí, ktorí sa dnes zúčastnili zápasu medzi domácou Duklou a Slovanom Bratislava sa určite nenudili. Zápas mal svižné tempo, hral sa na oboch stranách útočný hokej s množstvom šancí a súbojov.

Zápas lepšie vyšiel domácim, ktorý skórovali v 4.minúte zásluhou Jánoša, ktorého efektne vysunul Tybor.

V 11. minúte bol vylúčený za hru vysokou hokejkou domáci hráč Kopecký, no Dukla náporu hostí odolala. Počas oslabenia sa rútil sám na bránu Ďuriš, no pred brankárom hostí pohorel. V 14. minúte Dukla opäť skórovala, keď sa počas oslabenia nádherne uvoľnil Koložváry. Slovan po tomto góle zvýšil tempo a v 17. minúte znížil zásluhou tečovanej strely Róbert Huna.

Do druhej tretiny nastúpil Trenčín opatrne, za čo v 36. minúte pykal. Puk si vzal za bránu Hujsa, pred bránou našiel osamoteného Nedorosta, ktorý pohodlne skóroval – 2:2.

V 36. minúte zápasu za bránkou nebezpečne atakoval Buc domáceho brankára Hiadlovského, Trenčín sa domáhal vylúčenia, no nepochopiteľne sa vylučovalo na oboch stranách. O minútu neskôr si na trestnú lavicu sadol hráč Slovana Bratislava Kováčik po úmyselnom udretí do tváre. Trenčín ponúknutú šancu využil, keď trojica hráčov Sekeráš, Ďuriš a Tybor nádherne vyšachovala obranu hostí a posledný menovaný nemal problém zasunuť puk do opustenej bránky. Radosť Dukly netrvala dlho, o pol minúty vyrovnal Bakoš a vrátil tým Slovan naspäť do hry.

Trenčín po tomto góle herne vypadol, čo o 30 sekúnd neskôr využil Slovan, keď sa v skrumáži najlepšie zorientoval Lipianský a poslal Slovan do vedenia. V 42. minúte sa rútil sám na bránu hostí Mikula, Rullier ho podrazil a Dukla mala výhodu trestného strieľania.

Na trestné strieľanie sa postavil Mikula, no svoj dobre mierený blafák umiestnil len do pravej tyčky. V 43. minúte zvýšil nádskok Slovana Nedorost, keď sa uvoľnil po ľavej strane a ponad ľavý betón prekonal brankára Dukly Trenčín. V 52. minúte si sadol na trestnú lavicu domácich Bolf, Slovan zatlačil Duklu do jej obranného pásma a v skrumáži tiel dotlačil puk do brány Nedorost. Ani jednému mužstvu sa už nepodarilo skórovať a tak si výhru odnáša hosťujúci Slovan, ktorý vedie už 3:0 na zápasy.

text: Patrik Hrvol foto: Erik Juríček

hokej TN BA 2011
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM