Trochu sa zapotíte, ale výsledok stojí za to! Vietnamské jarné rolky
Netreba sa však ničoho báť. Ak aj nie na prvý raz, na druhý sa vám určite podaria. Prečítajte si, ako na to.
Vietnamské jarné rolky
Potrebujeme:
ryžové papiere, balenie sklenených ryžových rezancov Longkou, 1 žltú a
1 oranžovú mrkvu, 1 avokádo, 225 g kreviet, čerstvý koriander
(vanička), poľníček alebo ľadový šalát, ryžový ocot Peral
River Bridge
Na omáčku:
2 PL crunchy arašidového masla (s kúskami arašidov), 1 lyžička
ústricovej omáčky Peral River Bridge, 1 PL jemnej omáčky s mangom Rajah,
1 lyžička sezamového oleja Flying Goose, 2 lyžičky tmavej sójovej
omáčky Peral River Bridge, trochu vody, čerstvého červeného čili,
nastrúhaný čerstvý zázvor, šťava z jednej limetky
Postup:
Mrkvy očistíme a nasekáme na tenké rezance. Koriander a poľníček umyjeme
a osušíme kuchynskými utierkami. Krevety uvaríme vo vriacej vode. Rezance
zalejeme horúcou vodou a zakryjeme na 5 minút. Následne scedíme.
Avokádo ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Ryžové papiere namočíme vždy po jednom v studenej vode. Keď papier zmäkne, opatrne ho usušíme kuchynskou utierkou, vložíme do vody ďalší papier a zmäknutý papier rozložíme na nelepivú pracovnú plochu.
Naplníme (NIE od okraja po okraj) rezancami, krevetami, šalátom, koriandrom, mrkvou a na záver len jemne pokvapkáme ryžovým octom. Papier zmotáme do rolky, konce strčíme dovnútra, posypeme sezamom a zrolujeme ďalšiu rolku.
Takto postupujeme pokým neminieme všetky ingrediencie. Do uzatvárateľnej nádoby pridáme všetky ingrediencie na omáčku, zavrieme nádobu a poriadne pretrepeme. Podávame k rolkám.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy