Rôzne

Účasť v cyklokampani sa Trenčínu oplatila: Na tejto ulici pribudnú nové prírastky

Za účasť na kampani Do práce na bicykli vyhralo naše mesto päť cyklostojanov. Vieme, kam sa ich rozhodlo umiestniť.

Ilustračný obrázok k článku Účasť v cyklokampani sa Trenčínu oplatila: Na tejto ulici pribudnú nové prírastky
Zdroj: TASR

Za účasť na tohtoročnej cyklokampani Do práce na bicykli získalo mesto Trenčín päť cyklostojanov a verejnú cyklopumpu. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

„Trenčín ako jediné krajské mesto získalo jedno z piatich cyklostojísk, o ktoré mohli vďaka podpore sporiteľne súťažiť samosprávy s minimálne 100 zaregistro­vanými účastníkmi. Podmienku splnilo 28 samospráv. Z nich boli vyžrebovaní piati víťazi – Hlohovec, Zlaté Moravce, Považská Bystrica, Trenčín a Senec,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, cyklostojisko bude umiestnené ešte toto leto na Hodžovej ulici v blízkosti podchodu k železničnej stanici. Mesto ešte predtým pripraví povrch určenej plochy, tak aby mohlo byť pevne ukotvené.

Trenčín bol v máji jednou z 99 registrovaných samospráv, ktoré sa zapojili do celonárodnej kampane Do práce na bicykli. V meste sa zaregistrovalo 181 tímov, v ktorých bicykel či kolobežku na cestu do a z práce volilo 619 jednotlivcov. Mesto Trenčín skončilo na treťom mieste v počte najazdených kilometrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM