Rôzne

Už sa využíva: Nová cyklotrasa spája Trenčiansky hrad, Skalku a Nemšovú, FOTO

Cyklotrasa v Trenčianskom okrese bude čoskoro oficiálne sprístupnená cyklistom a širokej verejnosti. Tá však už po nej jazdí.

Ilustračný obrázok k článku Už sa využíva: Nová cyklotrasa spája Trenčiansky hrad, Skalku a Nemšovú, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Novú 11,4 kilometrov dlhú cyklotrasu vedúcu od Trenčianskeho hradu popri pútnickom mieste Skalka nad Váhom až do Nemšovej si bol vyskúšať aj trenčiansky župan, ktorý prišiel skontrolovať, ako prebiehajú dokončovacie práce. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj.

V priebehu jarných mesiacov sa dobudoval gabiónový oporný múr a boli dokončené posledné úseky cyklotrasy položením finálnej vrstvy asfaltov. Upravený bol aj terén v okolí cyklotrasy, vrátane náhradnej výsadby.

Slávnostné otvorenie

„Prešiel som si celú cyklotrasu, ktorá je v súčasnosti už kompletne vyasfaltovaná. V najbližších dňoch prebehnú finálne úpravy na lávkach cez potok Súčanka i rieku Vlára, osádzať sa začnú mobiliáre s prístreškami, bezpečnostné prvky a tiež dopravné a cykloturistické značenia. Dorobiť sa bude musieť aj zábradlie na úseku pod Skalkou,“ povedal Jaroslav Baška.

Ako ďalej uviedol, ak sa počas kolaudácie nevyskytnú ďalšie nedostatky, do konca mája by mohla byť cyklotrasa právoplatne skolaudovaná. „Slávnostne otvorená by tak mohla byť v pôvodnom termíne, a to 1. júna 2020,“ doplnil.

Už ju využívajú

Na cyklotrase budú umiestnené aj informačné tabule, štyri servisné cyklostojany a inteligentná lavička. „Unikátnu cyklotrasu buduje Trenčianska župa spoločne s českým mestom Brumov – Bylnice v rámci medzinárodného projektu Na bicykli po stopách histórie, ktorý je financovaný z programu spolupráce Interreg V-A SK-CZ,“ oznámil TSK.

Aj keď cyklotrasa ešte pre verejnosť nie je oficiálne sprístupnená, už teraz ju využíva množstvo cyklistov, korčuliarov i rodiny s deťmi.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery z nej.

FOTO z novej cyklotrasy v úseku Trenčín - Nemšová
9
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM