Filip Chudý Krimi

V našom kraji si treba dávať pozor: Polícia upozorňuje na zvýšené riziko

V súčasnom období si treba dávať väčší pozor na cestách. Upozornenie vydala aj polícia v Trenčianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku V našom kraji si treba dávať pozor: Polícia upozorňuje na zvýšené riziko
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne upozorňuje motoristickú verejnosť, že v súčasnom období môže očakávať zvýšený výskyt zveri na cestách a tým aj zvýšené riziko vzniku dopravnej nehody spôsobenej stretom so zverou.

Informoval o tom hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička s tým, že najmä v období ruje stráca zver svoju ostražitosť a je preto obzvlášť dôležité, aby svoju ostražitosť zvýšili vodiči motorových vozidiel.

Výskyt zveri možno podľa jeho slov očakávať najmä:

  • na cestách vedúcich cez súvislé lesné porasty,
  • na cestách vedúcich medzi poľami a lesnými porastmi,
  • na cestách vedúcich okolo vodných tokov.

K zrážke so zverou môže podľa slov krajského policajného hovorcu dôjsť v ktorúkoľvek dennú dobu, ale obzvlášť opatrní by vodiči mali byť najmä za svitania a za súmraku.

Ako ďalej uviedol, veľakrát najmä vysoká zver oslnená svetlami vozidla zostáva strnulo stáť na vozovke a neuteká. „Opačný prípad je jej zmätené pobehovanie po ceste, kedy je ťažké predpokladať ďalší smer jej pohybu,“ doplnil Kudlička.

„V prípade, že uvidíte prechádzať cez cestu len jednu lesnú zver, je vhodné spomaliť čo najviac, pretože je veľmi pravdepodobné, že sa niekde pri ceste nachádza aj zvyšok stáda,“ pridal radu od polície jej hovorca.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM