Marek Vatraľ Iné športy Šport Správy

V Tepliciach sa stretli cyklistické legendy Československa: Preteky na FOTKÁCH

Na pretekoch legiend sa stretlo viac ako 40 cyklistov, ktorí písali dejiny Československej cyklistiky. Pozrite o koho ide.

Ilustračný obrázok k článku V Tepliciach sa stretli cyklistické legendy Československa: Preteky na FOTKÁCH
23
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

V kúpeľnom meste Trenčianske Teplice sa cez víkend po prvýkrát uskutočnilo stretnutie cyklistických legiend Československa, ktoré sa spoločne na bicykloch vydali na viac ako 32 kilometrov dlhý okruh. Trať viedla z Trenčianskych Teplíc cez Trenčiansku Teplú, Dubnicu nad Váhom, Borčice, Bolešov a Novú Dubnicu, aby sa opäť spoločne stretli v cieli v Trenčianskych Tepliciach. Informoval o tom Matej Plánek, referent oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s tým, že podujatia sa zúčastnil aj župan TSK Jaroslav Baška.

Ako ešte Plánek uviedol prvého ročníka Stretnutia cyklistických legiend Československa sa zúčastnilo viac ako 40 cyklistov z Čiech a Slovenska, ktorí na dvojkolesových tátošoch absolvovali približne 32 kilometrov dlhý okruh. S myšlienkou zorganizovať podujatie takéhoto formátu prišiel podľa Pláneka bývalý slovenský cyklista Anton Novosad.

„K zorganizovaniu stretnutia cyklistických legiend ma inšpirovali naši susedia z Čiech, ktorí ma na podobné stretnutie v minulosti pozvali. Vtedy som si povedal, že prečo by sme aj my nemohli zorganizovať niečo podobné a predstaviť ľuďom týchto významných cyklistov našej histórie. Považujem za dôležité vzdať úctu a hold ľudom, ktorí reprezentovali vtedajšie Československo na rôznych pretekoch, majstrovstvách či olympiáde. Všetci cyklisti, čo na stretnutie prišli sú veľkými osobnosťami a  v minulosti sa zaslúžili o zviditeľnenie Slovenska vo svete. Či už je to pán Smolík, Jurčo, Regec, Doležel alebo napríklad Kamil Haťapka,“ priblížil na stretnutí podľa Pláneka z TSK Anton Novosad.

Cyklistické preteky legiend sa podľa Pláneka konali s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a organizátorom podujatia bol Športový klub Beluša, o. z..

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj fotogalériu známych československých cyklistov, ktorí sa stretli v Trenčianskych Tepliciach

Stretnutie cyklistických legiend Československa v Trenčianskych Tepliciach
23
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Do Trenčína príde na inline 2019 aj známa česká reprezentantka

Zdroj: Facebook

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM