Futbal

V trenčianskej kabíne pomohol až KRIK: Podľa trénera Hlinku si body nezaslúžili

Futbalisti ŠKF ORION TIP Sereď si v sobotnom zápase 17. kola Fortuna ligy poradili v Trnave s AS Trenčín 4:2.

Ilustračný obrázok k článku V trenčianskej kabíne pomohol až KRIK: Podľa trénera Hlinku si body nezaslúžili
Zdroj: AS Trenčín

Sereď otvorila skóre v 12. minúte, Kadlecov center v šestnástke Yao priťukol Hašovi a ten nezadržateľne prekonal Fryštáka – 1:0. Aktivita domácich pokračovala, ale Haša ani Yao svoje šance na zvýšenie skóre nevyužili. Trenčania v 36. minúte zle rozohrali, prišlo k prečísleniu, Morongovu strelu ešte Fryšták vyrazil, ale osamotený Haša už poslal loptu do siete – 2:0. Znížiť mohol ešte v prvom polčase Ibrahim, ale jeho prudká hlavička skončila iba na brvne a odrazila sa späť do ihriska.

Po zmene strán zareagoval tréner Trenčína na nepriaznivý vývoj trojnásobným striedaním a to prinieslo ovocie už v 55. minúte.

Vtedy Azango po centri Kadáka strelil hlavou kontaktný gól – 2:1. V 63. min prenikol do šestnástky Zubairu, prihral Kadákovi, ktorý pred Chudým nezaváhal a vyrovnal. Domáci však v závere strhli víťazstvo na svoju stranu. Svoj prvý dotyk s loptou premenil na gól v 85. min Radič, ktorému prihral Jureškin – 3:2. O minútu neskôr sa do zakončenia hlavou v šestnástke dostal Kadlec a uzavrel skóre divokého zápasu na 4:2. Sereď napokon zvládla zápas a po výhre sa dostala po prvý raz v sezóne v tabuľke pred Trenčín.

Športové správy

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Vedeli sme, že Trenčín má kvalitný tím, jedno z najmladších mužstiev v lige, majú svoju filozofiu. My máme svoju cestu, poskladali sme sa v lete, musím chlapcom zložiť poklonu. Mám príjemné starosti, k dispozícii silnú lavičku, po striedaniach bol výkon výborný. Zaslúžene sme vyhrali prvý polčas 2:0. Vstup do druhého polčasu by som mohol hráčom vyčítať, ale zase klobúk dolu, záver zvládli. Tešíme sa na ďalšie zápasy."

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Peter Hlinka, tréner Trenčína: „Chcem zablahoželať súperovi k zaslúženému víťazstvu. Na základe prvého polčasu a záveru duelu si výhru zaslúžili. Začali sme pošmyknutím, dostali sme gól, neboli sme schopní tlačiť na súpera a inkasovali opäť. V kabíne sme zvýšili hlas, dostali sme sa do zápasu, bolo 2:2, súper sa začal obávať o výsledok. V závere však náš obranca Yem nechal otvorenú stranu a dostali sme opäť gól, následne ďalší. Body sme si nezaslúžili."

Sumár

ŠKF ORION TIP Sereď – AS Trenčín 4:2 (2:0)

Góly: 12. a 36. Haša, 85. Radič, 86. Kadlec – 55. Azango, 63. Kadák. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Súkeníková, ŽK: Iglesias – Hollý, Yem, Stojsavljevič.
Sereď: Chudý – Kadlec, Dias, Ljubičič, Jureškin – Potoma (82. Mičin), Iglesias – Morong, Haša (79. Gatarič), Yao (72. Popovič) – Karrica (72. Radič)
Trenčín: Fryšták – Slávik (46. Yem), Pires, Stojsavljevič, Madu – Lavrinčík – Ghali (46. Gaži), Kadák, Hollý (46. Zubairu), Azango – Ibrahim

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM