Webnoviny - Krimi

V trenčianskej lekárni lúpil muž s guľovnicou

Trestné stíhanie za zločin lúpeže voči neznámemu páchateľovi začal policajný vyšetrovateľ z Trenčína.

V pondelok podvečer vošiel do lekárne v Trenčíne muž a pristúpil k 25-ročnej zamestnankyni.

Z vrecka bundy vytiahol krátku guľovú zbraň, namieril ju na zamestnankyňu a vyzval ju, aby mu dala peniaze. Tá z obavy o svoj život a zdravie dala páchateľovi 200 eur. Páchateľovi za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Týral matku Zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby obvinil vyšetrovateľ 35-ročného Miroslava zo Spišskej Novej Vsi, ktorý od júla 2007 až doposiaľ v byte na Topoľovej ulici v Spišskej Novej Vsi týral svoju 78-ročnú matku. Pod vplyvom alkoholu ju opakovane fyzicky a psychicky týral. V septembri 2010 ju udrel po tvári, koncom decembra jej úmyselne privrel ruku do chladničky, bezdôvodne jej vulgárne nadával, vyhrážal sa jej bitkou a vyžadoval od nej stravu a peniaze. Svojím konaním ohrozil jej fyzické a psychické zdravie i bezpečnosť. Obvinený je už v cele policajného zaistenia, bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. Za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Zlodej, ktorý zabil rybičky Neznámy páchateľ sa v čase medzi 22. decembrom a 3. januárom vlámal do rodinného domu na Liptovskej ulici v Košiciach. Vylomil dvere na prízemí a ukradol tisíc eur, rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu a kľúče od domu. Keďže páchateľ v dome vypol prívod elektrickej energie, poškodil sa plynový kotol aj mraziaci box, mäso v boxe je znehodnotené. Páchateľ má na svedomí aj uhynuté rybičky v akváriu. Majiteľovi domu vznikla škoda za 4 400 eur. Informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Porozbíjali svetlá, okná aj troje dvier Doposiaľ neznámi páchatelia v pondelok okolo 1:15 na parkovisku na ulici J. Murgaša v Michalovciach poškodili osobné motorové vozidlo Hyundai Accent. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, rozbili na ňom všetky svetlá, okná, dvere spolujazdca a obe zadné dvere. Tiež v batožinovom priestore, na prednej kapote a streche ostrým predmetom vytvorili diery, čím majiteľovi spôsobili škodu najmenej 3 000 eur. Polícia už začala trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci, páchateľ si môže posedieť vo väzení aj tri roky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM