Rôzne Hokej

V Trenčíne sa začala rekonštrukcia zimného štadióna: Čo všetko sa má vynoviť?

Rekonštrukcia interiéru Zimného štadióna Pavla Demitru sa začala. Čo sa má urobiť a koľko to bude stáť?

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne sa začala rekonštrukcia zimného štadióna: Čo všetko sa má vynoviť?
Zdroj: TASR

V Trenčíne sa začala rekonštrukcia interiéru Zimného štadióna Pavla Demitru. Mesto na rekonštrukciu získalo miliónovú vládnu dotáciu, viac ako 120 000 eur investuje z vlastného rozpočtu. Rekonštrukciu robí na základe verejnej súťaže spoločnosť Metrostav.

Ako o tom informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, práce sa dotknú diváckych tribún, vstupnej chodby a šatne hostí. Komplexná obnova tribún bude spočívať v demontáži starých sedačiek, rekonštrukcii podložia, montáži nových sedačiek vo farbách Dukly Trenčín a povrchovej úprave stien tribún. Komplexne zrekonštruovaná bude i kabína hostí vrátane sociálnych zariadení. Modernizácia sa dotkne aj vstupnej chodby štadióna.

Mesto získalo na modernizáciu zimného štadióna dotáciu od vlády SR vo výške milióna eur. Zvyšných 120 119 eur uhradí zo svojho rozpočtu. Rokovania o štátnej dotácii sa začali ešte v minulom roku. „Som veľmi rád, že premiér Peter Pellegrini uznal, že mesto Trenčín by bolo dobré podporiť z hľadiska športovej infraštruktúry. Chcem ale vyzdvihnúť i aktivitu a pomoc mestského poslanca Michala Moška, ktorý ma sprevádzal pri rokovaniach,“ povedal primátor Trenčína Richard Rybníček.

Trenčiansky zimný štadión patrí k najstarším hokejovým stánkom na Slovensku. Je dejiskom zápasov a tréningov hokejistov a krasokorčuliarov. Vo voľných termínoch je k dispozícii pre verejnosť na voľné korčuľovanie. Otvorený bol 17. januára 1960. Má kapacitu 6150 miest, z toho na sedenie je 2981. Súčasťou štadióna je 13 skyboxov. Mestské zastupiteľstvo v Trenčíne rozhodlo 29. septembra 2011 o premenovaní zimného štadióna po tragicky zosnulom Pavlovi Demitrovi.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Verne, že rekonštrukcia hokejového štadióna neponúkne také problémy, ako napr. čerstvo rekonštrukcia toho futbalového…

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM