Filip Chudý Rôzne

V železničnom podchode opadáva obklad: Mesto Trenčín s jasnou reakciou, FOTO

Trenčiansky železničný podchod je terčom nového problému. Mesto reklamuje obklad, ktorý začal padať na zem.

Ilustračný obrázok k článku V železničnom podchode opadáva obklad: Mesto Trenčín s jasnou reakciou, FOTO
Zdroj: Mesto Trenčín

Podchod pod železničnou stanicou v Trenčíne vybudovali v rámci modernizácie železničnej trate. Chodcom slúži vyše troch rokov. „A tak ako s ním boli problémy už počas výstavby, aj dnes je tu problém. Mesto u zhotoviteľa reklamuje opadávajúci obklad zo stien,“ informuje na svojej stránke s tým, že podchod má dvoch správcov.

Reklamácia

Mesto Trenčín na základe zmluvy so Železnicami SR spravuje „rampu“ z Hodžovej ulice do podchodu. Zvyšok je v správe Železníc SR.

Obklad padá v časti, o ktorú sa má starať mesto. To práce reklamuje.

Prvú výzvu na odstránenie a vyriešenie tohto stavu zaslalo mesto podľa vlastných slov zhotoviteľovi 2. februára 2021. „V opakovanej výzve pripomenieme, že podľa zmluvy uplynie záručná doba do 60 mesiacov od prevzatia tejto stavby – teda 7. decembra 2022,“ uviedol riaditeľ Mestského hospodárstva a správy lesov Roman Jaroš s tým, že na uplatnení reklamácie u zhotoviteľa budú trvať.

Protišmykový náter

S podchodom boli problémy už pri jeho výstavbe. „Použili tu dlažbu, ktorá má síce protišmykový certifikát, no napriek tomu sa na nej šmýka. Mesto preto pristúpilo na svojej časti k aplikácii protišmykového náteru,“ oznámili.

Aj s obkladom bol podľa mesta problém. „Pôvodne ho zhotoviteľ uložil nakrivo, musel ho odstrániť a urobiť nový obklad. Ako ukazuje čas, ani ten nedrží tak, ako má. Vydúva sa a opadáva. Dnes je tento priestor ohradený páskou, aby nehrozilo nebezpečenstvo pre ľudí, ktorí tadiaľ prechádzajú,“ dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to v podchode vyzerá.

OBRAZOM: V trenčianskom železničnom podchode opadáva obklad
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM