Tlačové správy

Vďaka Fondu pre budúcnosť športu budú mať školáci zo Spojenej školy internátnej v Trenčíne nové multifunkčné ihrisko!

Šport je pre deti mimoriadne dôležitý a vedia to aj v Spojenej škole internátnej v Trenčíne. Učiteľský zbor preto neváhal a poslal video do Fondu pre budúcnosť športu. Porotu presvedčilo natoľko, že školu podporila sumou 4 500 eur. Štedrý grant pôjde na výstavbu multifunkčného ihriska.

Ilustračný obrázok k článku Vďaka Fondu pre budúcnosť športu budú mať školáci zo Spojenej školy internátnej v Trenčíne nové multifunkčné ihrisko!
3
Galéria
Zdroj: Niké

Správu o tom, že spoločnosť Niké skrz Fond pre budúcnosť športu podala pomocnú roku spomínanej škole, sa ako prvá dozvedela pedagogička Gabriela Porubanová. „To nemyslíte vážne! Super. Veľmi pekne ďakujeme,“ znela jej bezprostredná reakcia.

Následne porozprávala aj o plánovanej výstavbe multifunkčného ihriska. „Musíme najprv pripraviť projekt, aby sme vedeli zabezpečiť všetky časti ihriska. Musíme sa rozhodnúť, čo je pre nás prioritou,“ uviedla Gabriela a dodala, že realizáciu plánujú v priebehu leta.

Veľa športov na jednom ihrisku

Spojená škola internátna v Trenčíne si vďaka skvelému videu môže teraz splniť svoj sen. Tým je výstavba multifunkčného ihriska pre deti. Zároveň majú učitelia v pláne naďalej usporadúvať súťaže, ktorými podporujú tímového ducha u svojich študentov.

Každoročne sa u nás koná okresná paraolympiáda. Prídu k nám deti zo špeciálnych škôl a zariadení z celého okresu a súťažia. Je to zaradené aj v Slovenskom paraolympijskom výbore, kam posielame výsledky. Minulý rok nám to prekazil koronavírus,“ spomína Gabriela a vymenovala aj niekoľko paraolympijských disciplín.

Na paraolympiáde máme klasický beh na 60 metrov, beh na 400 metrov, skok do diaľky a skok do výšky, takisto vrh guľou. To máme pre deti s ľahším postihnutím. Pre deti s ťažším postihnutím prispôsobujeme jednotlivé disciplíny. Chceme, aby mali pocit z nejakého úspechu. Dostanú aj diplom, čo ich veľmi teší,“ upresnila Gabriela. Tiež prezradila, že mladé športové talenty chodia podporovať a odmeňovať aj hokejisti Dukly Trenčín či trenčianski futbalisti.

Zapoj sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj ty miluješ šport a chceš to niekam dotiahnuť, zapoj sa do Fondu pre budúcnosť športu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve ty si najlepší kandidát na získanie grantu. Následne nahrávku prihlás do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM