Rôzne

Veľký zamestnávateľ chce v Bánovciach rozšíriť prevádzku: Miliónová investícia

Výrobca svietidiel plánuje rozšíriť svoju prevádzku v Bánovciach nad Bebravou. Ako by to malo vyzerať?

Ilustračný obrázok k článku Veľký zamestnávateľ chce v Bánovciach rozšíriť prevádzku: Miliónová investícia
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nemecký výrobca komponentov pre automobilový priemysel plánuje rozšíriť svoju prevádzku v Bánovciach nad Bebravou o nové výrobné priestory. Investíciu v hodnote viac ako 1,7 milióna eur zabezpečí pre firmu Hella Slovakia Signal-Lighting bánovská spoločnosť zaoberajúca sa správou budov Kord Sipox, ktorá predložila svoj zámer orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Investícia

Investícia počíta s vybudovaním prístavby haly v bývalom priemyselnom areáli Tatra, ktorá bude slúžiť bánovskému subdodávateľovi pre automobilky na výrobu kompletných modulov pre automobily, klimatizačné systémy a palubnú kabeláž. Prístavba sa bude nachádzať v blízkosti dvoch hál, ktoré má bánovský výrobca v nájme a podľa zámeru má zabezpečiť plynulé prepojenie výrobných tokov v týchto halách.

Správcovská spoločnosť odhadla investičné náklady na stavebnú a technologickú časť na 1 710 000 eur bez dane z pridanej hodnoty, s realizáciou zámeru chce začať ešte tento rok.

Viac správ zo Slovenska

Presun výroby

Koncern Hella je na Slovensku lídrom vo výrobe svetelnej techniky pre automobilový priemysel. Zamestnáva takmer 4 000 ľudí. Vybudoval štyri výrobné závody. Vyrába svetlomety (Kočovce), zadné združené svetlá (Bánovce nad Bebravou), osvetlenie karosérie (Trenčín) a interiérové osvetlenie (Trenčín a Bratislava).

Subdodávateľ začiatkom júna informoval, že všetky svoje aktivity sústredí do Trenčianskeho kraja a zastreší ich prostredníctvom novej firmy v Kočovciach. Na Považie presunie aj výrobu z najmenšieho závodu koncernu v Bratislave.

Výrobcu svetiel pre automobilky vlani zasiahol pokles dopytu spôsobený pandémiou ochorenia COVID-19 a už existujúca medzera vo využívaní kapacít v niektorých slovenských závodoch. To vyústilo do prepustenia niekoľkých desiatok zamestnancov z pobočiek v Bánovciach nad Bebravou a Trenčíne. Firma vtedy ponúkla pracovníkom miesta v sesterskej firme v Kočovciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM