Hokej

Veľmi smutná správa: Zomrela legenda trenčianskych vojakov Miroslav Hlinka st.

Hokejovú rodinu zarmútila smutná správa. Zomrel bývalý kanonier a kapitán Dukly Trenčín Miroslav Hlinka starší.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi smutná správa: Zomrela legenda trenčianskych vojakov Miroslav Hlinka st.
Zdroj: Unsplash.com

Vo veku 68 rokov zomrel bývalý dlhoročný hokejista a kapitán Dukly Trenčín Miroslav Hlinka starší. Otec niekdajšieho slovenského reprezentanta Miroslava Hlinku mladšieho a strýko českého útočníka Jaroslava Hlinku nastrieľal za Duklu v 44 zápasoch sezóny 1974/75 dokopy 46 gólov, čo je doteraz platný klubový rekord. O jeho úmrtí informoval trenčiansky klub na svojej facebookovej stránke.

Miroslav Hlinka st. sa narodil 26. februára 1952 v Prahe. Prvýkrát sa postavil na korčule už ako štvorročný na pražskej Štvanici. Žiacku a dorasteneckú kariéru strávil v Motorlete Praha, do Trenčína ho v roku 1971 doviedla povinná vojenská služba.

Už vo svojej premiérovej sezóne v drese Dukly sa stal najlepším strelcom mužstva, keď nastrieľal 22 gólov. Najlepšiu sezónu zažil v ročníku 1975/76, keď v 44 zápasoch dal 46 gólov.

Nikto v trenčianskom drese odvtedy nedokázal streliť v jednej sezóne viac gólov. O dva roky neskôr sa stal kapitánom „vojakov“ a postúpil s nimi do federálnej československej ligy. Obávaný kanonier nastupujúci na pravom krídle neskôr pôsobil aj v Dubnici, kde v roku 1984 ukončil hráčsku kariéru. V rokoch 2003–2005 pracoval ako európsky skaut klubu NHL New York Islanders.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM