Kultúra Správy Samospráva

Verejná knižnica Michala Rešetu v Trenčíne sa má čím pochváliť: Prilákala desiatky tisíc návštevníkov

Verejná knižnica Michala Rešetu v Trenčíne robí množstvo vlastných aktivít, ktoré lákajú ľudí. Koľko ich v nej bolo?

Ilustračný obrázok k článku Verejná knižnica Michala Rešetu v Trenčíne sa má čím pochváliť: Prilákala desiatky tisíc návštevníkov
Zdroj: TASR

Verejná knižnica Michala Rešetu v Trenčíne, zariadenie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pripravila v minulom roku 490 kultúrno-vzdelávacích podujatí pre deti a dospelých. O týchto skutočnostiach informovala priamo na svojej web stránke.

Na webe knižnice sa ďalej uvádza, že ich bolo oveľa viac ako v roku 2016 a že ponukou žánrov oslovila 12 156 ľudí. Uvedené číslo medziročne predstavuje podľa knižnice takmer desaťpercentný nárast návštevníkov podujatí. Knižnicu v roku 2017 navštívilo podľa portálu až 150 000 čitateľov.

Na webovej stránke sa ešte uvádza, že popri klasických službách a dopĺňaní knižničného fondu sa knižnica začala viac sústrediť na organizáciu podujatí s osobnosťami kultúrneho života. Podľa web stránky ich má v réžii herečka Zuzana Mišáková. Zaužívaný cyklus besied „Poznávame Trenčanov“ obohatila o novú talk show „Povedz mi čo čítaš…“. „Z tohto hľadiska sme si stanovili za cieľ priviesť do knižnice ľudí, ktorí na rozdiel od spisovateľov možno na prvý pohľad pôsobia ako z inej oblasti, napriek tomu sú s literatúrou spätý viac, než by sme si mysleli,“ vysvetlila ústredná protagonistka Mestského divadla Trenčín.

Podľa knižnice sa počas jesennej sezóny rozšírilo nielen knižničné portfólio, ale aj prezentácie činnosti žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Trenčín na Ul. L. Novomeského s podtitulom Máme radi umenie.

Podľa webstránky VKMR zrealizovala počas jesene aj modernizáciu svojej spoločenskej a multifunkčnej vzdelávacej miestnosti. Skvalitnenie ozvučenia, projekcie a svetelnej techniky s LED efektom boli podľa portálu podporené z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia sumou 3 500 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM