Filip Chudý Rôzne

Víchrica Ylenia úraduje: Pravdepodobnosť škôd v Trenčíne a okolí je vysoká!

Počasie trápi už viaceré kúty Európy a silný vietor, miestami možno až orkán, dorazí aj na Slovensko. Na pozore sa musí mať aj trenčiansky región.

Ilustračný obrázok k článku Víchrica Ylenia úraduje: Pravdepodobnosť škôd v Trenčíne a okolí je vysoká!
Zdroj: TASR/AP

Silný vietor môže potrápiť väčšinu Slovenska. Na horách prevažne severného Slovenska sa môže vyskytnúť až orkán. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Víchrica Ylenia medzitým už pustoší Nemecko, pričom vo viacerých jeho častiach vyhlásili núdzový stav.

Hrozba škôd

V okrese Trenčín SHMÚ očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 85 – 105 km/h. Vyhlásili druhý stupeň výstrahy.

Priemerná rýchlosť vetra môže prechodne dosiahnuť 60 až 70 km/h. „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ doplnili meteorológovia.

Viac správ zo Slovenska

Môžu byť aj búrky

Výstraha druhého stupňa pred vetrom platí vo štvrtok do 18.00 hod. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách platí do piatka 4.00 hod. a následne sa očakáva aj počas soboty od 2.00 do 15.00 hod.

Prechod studeného frontu môže byť sprevádzaný aj búrkami. „Najsilnejší vietor očakávame tesne pred frontom a na ňom, teda vo štvrtok okolo poludnia a krátko popoludní,„ upozornil SHMÚ na sociálnej sieti. Ďalšia tlaková níž s víchricou má prísť do strednej Európy aj z piatka na sobotu. „V severnej časti strednej Európy bude zrejme ešte silnejšia ako tá dnešná, no u nás by mala byť o niečo slabšia,“ doplnil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM