Marek Vatraľ Kultúra

Víkend v Trenčíne v znamení festivalov: Podujatia, ktoré vás určite vytiahnu von

Festival vôní, chutí a zážitkov, Pri Trenčianskej bráne, festival divadiel a park Štefánika oživí podujatie Priestor. To však ešte nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Trenčíne v znamení festivalov: Podujatia, ktoré vás určite vytiahnu von
Zdroj: Street Food Park

Aróma – Festival vôní, chutí a zážitkov

7. 9. – 8. 9., od 10:00 hod., Pri OC Tesco

Festival pre nadšencov gastronómie, kvalitných vín, čajov, káv, čokolád a pivných špeciálov. Súčasťou programu budú prezentácie slovenských top kuchárov, súťaž Latte Art Show, ukážka výroby čokolády a dezertov, prezentácie čajov, ochutnávka vín a pod.

Pri Trenčianskej bráne

7. 9. – 9. 9., od 10:00 hod., Mierové námestie

Obľúbený mestský festival ponúkne koncerty kapiel PARA, HEX, Rusín Čendeš Orchestra, folklórne súbory, remeselný jarmok, pouličné divadlo, chutné jedlo, aktivity pre deti a bohatý sprievodný program.

Kinotip: Cesta za láskou

7. 9. o 20:30 hod., Cinemax

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárnom filme Dracula vytvorili príbeh veľkej, úprimnej a čistej lásky. V komédii Cesta za láskou do seba vrazia ako večne nepríjemní a namrzení samotári na svadbe, kam jednoducho museli. Omylom sa dajú do reči už na letisku počas cesty a hneď zistia, že majú vlastne veľa spoločného: nenávidia ženícha, nevestu, svadby a zo všetkého najviac začnú nenávidieť seba navzájom…

Priestor

8. 9. od 14:00 hod. do 24:00 hod., Park M. R. Štefánika

Môžete sa tešiť na deň plný hudby, divadla, diskusií, dizajnérskeho trhu, poézie, workshopov, ekológie, dobrého jedla a priateľských stretnutí.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Trhy a jarmoky

8. 9. o 16:00 hod., Kultúrno-informačné centrum

V septembri sa na prechádzke mestom dozviete viac o trhoch a jarmokoch, ktoré zohrali významnú úlohu pri vzniku a rozvoji mesta, podporovali obchod aj remeslá. Zároveň boli príležitosťou na stretanie sa a formou zábavy. Právo konať trhy a jarmoky bolo jednou z výsad slobodného kráľovského mesta. Kde sa nachádzal obilný trh? Aký je rozdiel medzi trhom a jarmokom? Kto je penestica?

Ceschi a Serengeti

8. 9. o 20:00 hod., Klub Lúč

Vystúpenie známych amerických nezávislých raperov.

Jesenný piknik na hrade

9. 9. od 9:00 hod., Hrad Beckov

Pri príležitosti Medzinárodného dňa čokolády, pozitívneho myslenia a Dní európskeho kultúrneho dedičstva sme si pre vás pripravili tento jedinečný pinik na hrade.Doneste si deku a dobrú náladu. Využiť môžete areál hradu, ale aj jeho blízke okolie.Tešiť sa môžete na dobrú kávu, čokoládu a hudbu v prostredí dolného nádvoria Beckovského hradu.Predstavíme vám formou výstavy hmotné aj nehmotné dedičstvo na Slovensku.

Festival Sám na javisku – Stanislav Majer

9. 9. o 18:00 hod., Kino Hviezda

Čo je Česko? Kde Česko začína a kde končí? Kto chce v Česku žiť? Kto tam žije a prečo? Kto alebo čo nesie vinu za súčasnú nechuť Majera a jemu podobných k Česku? Nesie vinu za nechuť súčasný český prezident? Zábranského divadelný debut bol napísaný na objednávku Studia Hrdinů, konkrétne režisérky Polívkovej a okrem témy „domovina“ sa zaoberá životným osudom herca a stolára Stanislava Majera a tiež príbehom Studia Hrdinů a s ním spojených tvorcov. Stanislav Majer získal za túto inscenáciu Cenu divadelnej kritiky za Mužský herecký výkon roku 2016 a umiestnil sa na prvom mieste v diváckej ankete portálu i-divadlo.cz v kategorii Mužský herecký výkon roku 2016.

Kinotip: Christopher Robin

9. 9. o 18:20 hod., Cinemax

Dospelý Christopher Robin tvrdo pracuje v zamestnaní, je mizerne platený a jeho budúcnosť vo firme je neistá. Práca ho vyťažuje na toľko, že na dcérku a manželku má iba málo času. Christopher už nadobro zabudol na svoje idylické detstvo s prostomyseľným plyšovým medvedíkom a jeho kamarátmi. Keď sa však s medvedíkom po rokoch stretne, ich priateľstvo opäť vzplanie a pripomenie Christopherovi nekonečné dni detských radovánok a zábavy, ktoré ako malý chlapec zažíval.

Benefičný Mariánsky koncert

9. 9. o 1915 hod., Piaristický kostol

Pozývame vás na benefičný Mariánsky koncert BOGORODICE DJEVO. Účinkuje česká organová virtuózka KATTA.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM