Kultúra

Víkendová porcia zábavy nielen pre Trenčanov: Kam sa dá vyraziť?

Oslavy prvej písomnej zmienky v neďalekej obci, koncerty pre mladších i starších, divadlá a ešte oveľa viac môžete zažiť už tento víkend v Trenčíne a jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová porcia zábavy nielen pre Trenčanov: Kam sa dá vyraziť?
Foto: Marek Vatraľ

Hudobný večer s Radkou & Romanom

20. 7. o 18:00 hod., Letisko Trenčín

Piatkový večer v Sky Parku spríjemnia Radka & Roman. Zahrajú najznámejšie hity od The Beatles, Gabrielle, Morcheeby, Duffy či Norah Jones. Zo slovenskej a českej scény zaznejú piesne Jany Kirschner, Richarda Müllera, Hany Hegerovej či Anety Langerovej.

Hudobný piknik: LadyMoon

20. 7. o 19:00 hod., Átrium pod mestskou vežou

Trenčianski jazzmani LadyMoon špeciálne pre Hudobný piknik vytvorili zvláštny set, ktorý premiérovo predstavia v piatok 20. júla o 19.00 v átriu pod Mestskou vežou. Štvorica výborných muzikantov nás nechá nahliadnuť do svojho podivného vesmíru rôznych hudobných tradícií v ktorom sa nechávajú inšpirovať. Zdrojmi inšpirácie nie sú len hudobné odkazy veľkých svetových jazzových osobností a populárnych domácich autorov, ale tešiť sa môžeme aj na ich vlastnú tvorbu.

Kinotip: Rodinný priateľ

20. 7. o 20:00 hod., Art Kino Metro

Groteskne štylizovaný film nakrútený s veľkým dôrazom na estetickú stránku je treťou snímkou Paola Sorrentina. Geremia je starý, škaredý, ale bohatý úžerník a jeho vzťah k peniazom je priam chorobný. Požičiava ich nešťastníkom, ktorí to potrebujú, a potom ich s vysokými úrokmi kruto, cynicky a s ironickou úlisnosťou vymáha späť.

Renesančné tvorivosti

21. 7. o 11:00 hod., GMAB

Tvorivé dielne pre deti s vokálnou skupinou VOX. Podujatie sa koná v rámci 5. ročníka festivalu v duchu histórie a viery – Bella (a)cappella.

620. výročie prvej písomnej zmienky o obci Ivanovce

21. 7. – 22. 7. od 11:00 hod., Ivanovce

Pripravený je futbalový zápas veteránov, slávnostné stretnutie rodákov obce, spomienka na zosnulých rodákov, posedenie pri dychovej hudbe či ľudová veselica. Celodenný program začína už od 11.00 h. Počas kultúrneho programu budú spievať a tancovať Hájiček z Chrenovca, DH Stráňanka, ľudová hudba Huncúti a DH Boršičanka. Na oslavy prispel finančnou sumou z dotačného systému aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Slávnostná vernisáž Ora et Ars Skalka 2018

21. 7. o 15:00 hod., Kláštor nad Váhom

Prezentácia výtvarných a literárnych diel vytvorených na sympóziu za účasti autorov sa uskutoční v areáli kláštora na Veľkej Skalke. Hudobnými hosťami budú spevácky zbor Adoremus a speváčka Nina Kohútová.

Zlatovský festival

21. 7. o 15:00 hod., Park Zlatovce

Príďte sa zabaviť na 11. ročník Zlatovského festivalu, kde vystúpia: Ander z Košíc; Textilanka; Straňanka; Kolárovičanka; Krásinka; Hornosrnianska dychovka.

Kinotip: Prebytočný človek

21. 7. o 21:00 hod., Art Kino Metro

Populárny spevák Antonio Pisapia, zvaný Tony, objaví, že má o niečo mladšieho menovca, ktorý je vychádzajúcou hviezdou miestneho futbalového klubu. Píše sa rok 1980 a obaja muži sa zdajú byť na vrchole svojej kariéry. Cynickému a sebeckému Tonymu sa ale stane osudným dobrodružstvo s neplnoletým dievčaťom a následne žaloba za znásilnenie. Nesmelý a mierny Antonio si pri tréningu tak zraní nohu, že musí s futbalom skončiť. Dúfa , že sa stane trénerom, ale zdá sa, že ho majitelia klubu už odpísali. Roky plynú a zatiaľ, čo sa príbehy oboch mužov odvíjali nezávisle od seba, jedného dňa sa ich cesty pretnú. Porážka jedného otvára druhému nádej na nový štart.

Majstrovstvá Európy nepočujúcich v bedmintone

22. júla o 11:00 hod., Trenčín

Od nedele 22. júla 2018 do soboty 28. júla 2018 sa Trenčín stane dejiskom 8. Majstrovstiev Európy nepočujúcich v bedmintone a prvých Majstrovstiev Európy v bedmintone nepočujúcej mládeže. Otvárací ceremoniál sa uskutoční v nedeľu 22. júla 2018 o 11.00 h. Podujatie organizuje Deaflympijský výbor Slovenska s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Divadielko pod vežou: Smetiak

22. júla o 16:00 hod., Átrium pod mestskou vežou

V smetiaku sa nejedno tajomstvo skrýva a občas v ňom aj niekto býva. Pre ľudí sú v ňom nepotrebné veci, v divadle sa však s nimi potešíme všetci.Hrá TEATRO FORTISSIMO. Vstup voľný. Pre deti je počas leta pripravená pečiatkovacia súťaž, v ktorej môžu vyhrať pekné…

Hudobná nedeľa: Marcela Laiferová

22. júla o 17:00 hod., Mierové námestie

Nestarnúce hity Zvony už ôsmu bijú, Poď bielou alejou či Lampy už dávno zhasli zaspieva šarmantná stálica slovenskej populárnej hudby – Marcela Laiferová. Vstup voľný. Koncert je súčasťou Kultúrneho leta, ktoré organizuje Mesto Trenčín.

Bashavel – jazzový večer inšpirovaný ľudovou nôtou

22. júla o 19:00 hod., Kursalon – Trenčianske Teplice

Skupina Bashavel sa zrodila na jar v roku 2006 ako spoločný projekt popredných slovenských hudobníkov. Svojou hudobnou rečou chce nadviazať na ľudové tradície a vniesť do nich mnohorakosť v podobe rôznych rytmov, žánrov a nálad.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM