Kultúra

Kultúrne leto v Trenčíne: Nadupaný júlový PROGRAM ako na dlani

Obľúbené hudobné nedele, divadielka pod Mestskou vežou a hudobné pikniky na tráve. Na čo všetko sa tam môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v Trenčíne: Nadupaný júlový PROGRAM ako na dlani
Foto: Marek Vatraľ

Hudobný piknik na tráve

Miriam Kaiser Trio

6. 7. o 19:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Spievajúca huslistka Miriam Kaiser predstaví svoj tretí album a na ňom nápaditú, nežnú aj energickú hudbu a pôvabné texty. Na pikniku zahrá so svojou 2-člennou kapelou v neobyčajnom obsadení: husle, viola, violončelo a elektronika.

Longital Suita

13. 7. o 19:00, Átrium pod Mestskou vežou

Divotvorný a živelný koncert zahrajú spoločne skupina Longital a sláčikové kvarteto v aranžmánoch Sláva Solovica. Odznie strhujúca suita plná citu aj temperamentu, projekt prekračujúci hranice medzi alternatívnou a klasickou hudbou.

LadyMoon

20. 7. o 19:00, Átrium pod Mestskou vežou

Trenčianska jazzová formácia otvorí bránu do vesmíru svojej obľúbenej hudby. Predstaví nielen vlastnú tvorbu, ale zaznejú aj inšpirácie svetovými menami jazzu a pohrajú sa aj so skladbami domácich autorov.

Divadielka pod vežou

Janko Hraško / Divadlo pod balkónom

1. 7. o 16:00, Átrium pod Mestskou vežou

Janko Hraško zelená gulička, veľmi ho ľúbi mamička. Aj otecko ho rád, veď je mu ako kamarát. Sú dobrá rodinka, tešia sa spolu zo synka… nedajú si ho za celé kráľovstvo, veď je ich jediné bohatstvo.

Pyšná princezná / Divadlo Portál

8. 7. o 16:00, Átrium pod Mestskou vežou

Princezná pekná, ale pyšná. Ohŕňa nos, nešla by za hocakého princa. Nakoniec ale zistí, že len láska a dobrota vždy všetko istí

Keď mama nie je doma / Divadlo Piki

15. 7. o 16:00, Átrium pod Mestskou vežou

Keď malé dievčatko vyrastie v mladú slečnu a svadba je na dosah, svadobný otec – klaun vytiahne jej detské spomienky z batoha.

Smetiak / Teatro Fortissimo

22. 7. o 16:00, Átrium pod Mestskou vežou

Vsmetiaku sa nejedno tajomstvo skrýva a občas v ňom aj niekto býva. Pre ľudí sú v ňom nepotrebné veci, v divadle sa však s nimi potešíme všetci

Príbehy hradného šaša / Teáter Komika

29. 7. o 16:00, Átrium pod Mestskou vežou

Všakovaké príbehy šaša Porra z Trenčianskeho hradu vám všetkým vylepšia náladu. Taký šašo nie je len na parádu, iste oceníte jeho šašovskú snahu.

Hudobná nedeľa

Krajka a členovia orchestra Zlaté husle

1. 7. o 17:00, Mierové námestie

Spojenie výnimočného ženského tria s virtuóznymi muzikantmi so strhujúcim štýlom, ktorí s ľahkosťou hrajú slovenský folklór, balkánske a cigánske melódie.

Idiotape

8. 7. o 17:00, Mierové námestie

Festival Pohoda vysiela na námestie najväčšiu hviezdu kórejskej elektronickej hudby. Traja výnimoční muzikanti zo Soulu spájajú elektroniku s houseom, tradičnou kórejskou hudbou či rockom.

Slovak tango

15. 7. o 17:00, Mierové námestie

Príjemne nostalgické letné popoludnie s nezabudnuteľnými hitmi Františka Krištofa Veselého či Gejzu Dusíka vyčaria na námestí mladí hudobníci z Banskej Bystrice.

Marcela Laiferová

22. 7. o 17:00, Mierové námestie

Nestarnúce hity Zvony už ôsmu bijú, Poď bielou alejou či Lampy už dávno zhasli zaspieva šarmantná stálica slovenskej populárnej hudby.

Prvá republika

29. 7. o 17:00, Mierové námestie

100 rokov republiky si pripomenieme štýlovým C. a K. Dychovým komorným orchestrom, módnou prehliadkou s elegantnými dobovými kúskami – nechajte sa uniesť v čase a vychutnajte si atmosféru prvorepubliko­vých čias.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM