Webnoviny - Rôzne

Vodník v Trenčíne vyschol ako mestský rozpočet

Trenčín tento rok prišiel o niektoré svoje atrakcie. Na prevádzku dvoch fontán, známeho vodníka na Štúrovom námestí a jednej fontány v mestskom parku, nemá peniaze.

"Vodník, podobne ako rozpočet mesta, nateraz vyschol,“ skonštatoval hovorca mesta Richard Nemec. V minulosti vyčlenili na fungovanie fontán 23-tis. eur, v tohtoročnom šetriacom rozpočte sa na ich prevádzku už nenašli peniaze. Podstatná čiastka išla po minulé roky najmä do prevádzky vodníka na Štúrovom námestí. „Veríme, že jeho znovuspustenie bude zároveň odkazom pre Trenčanov, že sa zlé časy končia,“ uviedol Nemec.

S týmto krokom mesta nesúhlasia niektorí poslanci i miestni podnikatelia. Problém vidia najmä v prípade vodníka na námestí, ktorý patrí medzi známe kultúrne atrakcie Trenčína. „Myslím si, že šetrenie typu, že sa niečo úplne zruší, nie je šetrenie, ale likvidácia,“ uviedol poslanec Martin Barčák (nezávislý). Tvrdí, že keď sa skráti prevádzka vodníka na polovicu, ušetrí sa 50 percent výdavkov, do úvahy podľa neho prichádza aj zjednodušiť režim jeho prevádzky. Riešenie by mohli priniesť aj miestni podnikatelia, ktorí by prevádzku fontány zasponzorovali.

„Keď sa zatiahnu do spolupráce okolité prevádzky sponzorským, spoločným spravovaním fontány, možno to, čo stála fontána minulý rok, sa môže zúžiť na 25 percent,“ informoval Barčák. Odstávkou fontán môže podľa neho prísť mesto o domácich i zahraničných turistov, ovplyvniť to môže aj samotných Trenčanov, ktorí nemajú dôvod ísť do centra.

Štúrovo námestie sa bude musieť tento rok zaobísť aj bez ďalšej, zimnej atrakcie. Na prevádzku mobilnej ľadovej plochy bolo pôvodne vyčlenených 35-tisíc eur. Tento rok na jej prevádzku mesto nevyčlenilo žiadne peniaze.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM