Tlačové správy

Výber šampónu na vlasy podľa typu a problému

Šampóny nielen odstraňujú nečistoty, ale aj obnovujú a upravujú vlasy, zlepšujú reguláciu mazových žliaz a zjemňujú pokožku hlavy. Šampón by mal čistiť, ale nezmývať prirodzený ochranný lipidový film.

Ilustračný obrázok k článku Výber šampónu na vlasy podľa typu a problému
Zdroj: Make Up

Pri výbere šampónu by ste mali venovať pozornosť predovšetkým stavu pokožky hlavy a nie stavu vlasov. Pokožka hlavy môže byť normálna alebo mastná. Vlasy môžu byť vysušené v dôsledku vonkajších vplyvov: farbenia, častého fénovania a pod. V takom prípade by ste si mali zvoliť šampón na normálne vlasy a balzam, olej a masku na suché vlasy.

Na normálnu pokožku hlavy používajte akýkoľvek šampón, ktorý je vhodný na každodenné použitie so zníženým obsahom povrchovo aktívnych látok. Je dobré, ak zloženie takéhoto šampónu obsahuje vitaminizačné a tonizujúce prísady, ktoré dodávajú vlasom mäkkosť a lesk, čo pomáha udržiavať ich zdravý vzhľad.

Na mastnú pokožku hlavy odporúčame tiež bežný šampón na normálne vlasy, stačí ho použiť podľa potreby. Špeciálne šampóny na mastné vlasy spravidla čistia pokožku hlavy príliš dôkladne, zmývajú ochrannú bariéru a provokujú mazové žľazy k tomu, aby ešte viac pracovali na jej obnovení. To vedie k potrebe umývať si vlasy ešte častejšie. Pri výbere takéhoto šampónu sa poraďte s trichológom.

Na suchú pokožku hlavy sú vhodné šampóny, ktoré obsahujú mastné zložky, aktívne prísady terapeutického a profylaktického pôsobenia, ako sú vitamíny, aminokyseliny, rastlinné extrakty, biostimulanty. Ktorýkoľvek šampón si môžete objednať kliknutím na link https://www.makeup.sk/…gorys/22806/

Výber šampónu podľa typu vlasov

Ak máte jemné vlasy, vyberte si šampón, ktorý ich nezaťažuje. To znamená, že neobsahuje oleje, ale obsahuje zložky, ktoré zadržiavajú vlhkosť (kolagén, kyselina hyalurónová, provitamín B5). Zvyčajne sa tieto šampóny nazývajú „na objem vlasov“; Na farbené vlasy používajte špeciálne šampóny „na farbené vlasy“, pretože už majú koncentrovanejšie výživné a hydratačné zloženie a farbu nevymyjú (kvôli UV filtrom a emulgačným voskom).

Pokiaľ ide o poškodené vlasy, zvoľte si šampón, ktorý vyhovuje vášmu typu pokožky hlavy. Venujte zvýšenú starostlivosť poškodeným vlasom, používajte výživné a hydratačné oleje a masky. Skupina takých šampónov zahŕňa množstvo prípravkov obsahujúcich špeciálne liečivé zložky, ktoré riešia problémy s vlasmi a pokožkou hlavy.

Na vlasy s lupinami potrebujete šampón s prísadami proti lupinám alebo šampón proti seboroickým účinkom. Aktívnou zložkou v takýchto šampónoch môžu byť antimikrobiálne prísady, ako sú deriváty selénu, pyridintión zinku alebo špeciálne komplexy proti lupinám na báze výťažkov z liečivých rastlín s antiseptickými a protizápalovými účinkami.

Zdroj: Make Up

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Make Up
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM