Tlačové správy

Vyskúšajte virtuálne a dovolenkujte skutočne

Radi trávite voľný čas na bicykli? Alebo preferujete, koncerty, múzeá či galérie? Milovníci prírody, športu, umenia, histórie, ale aj gastronomických špecialít, vína a piva si nepochybne prídu na svoje, ak sa rozhodnú stráviť letnú dovolenku alebo aspoň jej časť, v Bratislavskom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Vyskúšajte virtuálne a dovolenkujte skutočne
Zdroj: TRB

Všetko je tu len na skok. Neveríte? Presvedčte sa na vlastné oči.** Od 29. júna do 2. júla bude v Trenčíne na Mierovom námestí** unikátny mobilný kontajner. Jeho súčasťou je virtuálna realita, ktorá vám predstaví Bratislavský región ako all inclusive destináciu, pretože aj tento rok platí, že dovolenka na Slovensku je dobrý nápad.

Virtuálne aj naozaj

Virtuálna realita, to je v prvom rade vzrušujúci zážitok, akcia, dobrodružstvo, ale aj praktické informácie. Za pár sekúnd vás prenesie do jedinečnej dovolenkovej destinácie, ktorá láka na slnečné pláže, priezračnú vodu, jedinečné vína, regionálne špeciality aj divokú prírodu. Už dávno totiž platí, že za svetovou dovolenkou nemusíte cestovať za hranice, ale môžete si ju užiť aj v bezpečí Slovenska.

Roadshow úspešne odštartovala v Košiciach, pokračovala v Tatrách a Žiline, Rajeckých Tepliciach a teraz prichádza do Trenčína. Článok pokračuje pod obrázkom.

Bratislavský región ako all inclusive destinácia
6
Galéria
Zdroj: TRB

Len na skok

Ráno nasadnite na čln, plavte sa po Dunaji a ani sa nenazdáte a v preslávenej Danubiane si môžete dať doobednú kávičku a k nej ako bonus svetové moderné umenie. Naobedujte sa vo výškach, aké ponúka len reštaurácia UFO. Kuchyňu tam majú znamenitú a výhľad, na ktorý ešte dlho nezabudnete. Popoludní zamierte k starobylému Devínu, alebo do Malých Karpát. Vo Svätom Jure si dáte biele, v Pezinku červené a v Modre sa okrem vína popýtajte aj na Štúra a z očí do očí si s ním vysvetlíte, ako to myslel s tým pravopisom. V Slovenskom Grobe si dajte husacinu, akú nemajú nikde na svete a užívajte si leto plnými dúškami.

Rodiny s deťmi isto neobídu čarovný Červený Kameň s prekrásnym nádvorím a sokoliarmi, zdatnejší turisti zase tajomné hradné zrúcaniny. Ak chcete svet spoznať z vtáčej perspektívy a nechýba vám odvaha, môžete vzlietnuť na palube balóna či malého lietadla z letiska v Dubovej, Senici alebo Holíči.

Alebo si dovolenku predstavujete úplne inak a bez vylihovania na slnkom zaliatej pláži to nie je ono? Ešte stále ste na dobrej adrese. Na Záhorí si vyberte niektoré z mnohých jazier s pieskovými brehmi, z Bratislavy sa sem môžete priblížiť aj atraktívnym cyklovlakom Záhoráčik.

V Senci nájdete obľúbený celoročný aquapark s wellness aj Slnečné jazerá, ktoré ponúkajú športové vyžitie aj oddych. Opäť, len na skok od Senca je dedinka Kostolná, ktorá sa stala domovom sibírskeho tigra. Panenská príroda vás bude sprevádzať pri splavovaní Malého Dunaja. Popri veľkom Dunaji prechádza najnavštevovanejšia európska cyklomagistrála EuroVelo 6, ktorú si užijú športoví aj rekreační cyklisti. Prechádza na hranici s Maďarskom a Rakúskom a tento región ponúka nespočetné množstvo rôznorodých aktivít. Prešli ste už niekedy za jeden deň tri krajiny?

Zdroj: TRB

Súťaž o fantastické dovolenkové ceny

Mobilný kontajner s virtuálnou realitou, ktorá predstaví zaujímavé dovolenkové možnosti a lokality na Záhorí, v Senci, Malých Karpatoch či priamo v dynamickej Bratislave, zavíta po Košiciach, Vysokých Tatrách a Žiline do Rajeckých Teplíc. Následne sa bude roadshow presúvať krížom cez celé Slovensko a zastaví sa v ďaľších štyroch mestách.

Okrem netradičného zážitku a praktických informácií pre dovolenkárov, sa bude aj súťažiť o fantastické dovolenkové ceny. Stačí na mieste alebo elektronicky na stránke www.lennaskok.sk vyplniť dotazník a správne odpovedať na otázky. Výhercovia budú vyžrebovaní po skončení roadshow, najneskôr 20. júla 2021. Súťažné podmienky aj zoznam cien nájdete aj na stránke www.bratislavaregion.travel

Roadshow s virtuálnou realitou vo vašom meste:

Trenčín 29. 6. – 2. 7.
Nitra 3. 7. – 6. 7.
Banská Bystrica 7. 7. – 9. 7.
Piešťany 10. 7. – 12. 7.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM