Filip Chudý Rôzne

Výsledky druhého kola: V Trenčíne otestovali viac ľudí, pozitívnych je menej

Druhé kolo celoplošného testovania je za nami. Takého boli čísla v Trenčíne, ktoré sme porovnali s prvým kolom.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky druhého kola: V Trenčíne otestovali viac ľudí, pozitívnych je menej
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Počas víkendu 7. – 8. novembra 2020 sa prišlo do 50 odberných miest v Trenčíne otestovať spolu 32 990 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Porovnanie

„Z toho bolo 202 pozitívnych, teda 0,61 percenta. Predpokladáme, že nešlo len o Trenčanov, ale aj ľudí z okolia,“ povedala.

Na porovnanie, v prvom kole sa v 50 odberových miestach v Trenčíne otestovalo 32 868 ľudí, z nich 332 (1,01 percenta) bolo pozitívnych. V druhom kole tak v Trenčíne otestovali o 122 ľudí viac, ale o 130 pozitívnych prípadov bolo menej.

Zariadenia a bezdomovci

Ako ďalej uviedla trenčianska hovorkyňa, v meste testovali aj klientov a zamestnancov oboch pobytových zariadení sociálnych služieb – Zariadenia pre seniorov na Lavičkovej ulici a Domu opatrovateľských služieb na Piaristickej ulici. „Šlo o 358 testov, ich výsledky boli všetky negatívne,“ ozrejmila.

Testy absolvovalo aj 84 ľudí bez domova. „Stery im robili zdravotné sestry Sociálnych služieb mesta Trenčín. Rovnako, ako pred týždňom, aj teraz nemal nikto z nich pozitívny výsledok,“ dodala Ságová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM