Rôzne

Výstava na Štúrovom námestí v Trenčíne núti sa zamyslieť nad životom

V Trenčíne otvorili výstavu POMOC!, ktorá upriamuje pozornosť na dôležitosť humanitárnej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Výstava na Štúrovom námestí v Trenčíne núti sa zamyslieť nad životom
Zdroj: Mesto Trenčín

Upriamiť pozornosť na problematiku rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci vo svete a vyvolať verejnú diskusiu o potrebe pomáhať je hlavným cieľom výstavy POMOC! – Ako Slováci pomáhajú v zahraničí. Putovnú výstavu otvorili v stredu v Trenčíne primátor Richard Rybníček a štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková.

V rámci výstavy prezentuje rozpočtová organizácia Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, vystupujúca pod značkou SlovakAid, autorské zábery Jána Husára z Kene, Južného Sudánu, Iraku, Somálska a Libanonu. Zobrazujú celkovú situáciu a životné podmienky v týchto krajinách.

Podľa Brockovej sa rezort zahraničných vecí snaží prostredníctvom výstavy prezentovať angažovanosť Slovenska v iných krajinách. „Ak si ľudia výstavu pozrú, uvedomia si, že aj keď život na Slovensku má svoje problémy, ale vo svete sú komunity ľudí, ktoré zápasia skutočne s existenčnými problémami. Som rada, že naša krajina, ktorá si len nedávno začala budovať kapacity rozvojovej pomoci, vie poskytnúť humanitárnu i rozvojovú pomoc,“ priblížila štátna tajomníčka.

„Na týchto fotkách môžu ľudia na Slovensku i v Trenčíne vidieť, čo je to skutočná chudoba. Často si myslíme, že sme chudobní, ale to, čo je skutočná chudoba, je práve na týchto obrázkoch. Som rád, že Slovenská republika pomáha skutočne chudobným ľuďom v krajinách, kde nemajú žiadnu perspektívu a zomierajú od hladu a na choroby, o ktorých sa nám ani nezdá,“ skonštatoval Rybníček.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM