Marek Vatraľ Kultúra Správy

Využite cez týždeň v Trenčíne voľný čas: Sedem podujatí, ktoré vás môžu zaujať

Nový týždeň v Trenčíne ponúkne niekoľko zaujímavých tematických podujatí, ktoré môžeme vo svojom voľnom čase navštíviť a určite nebudeme ľutovať. Načo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Využite cez týždeň v Trenčíne voľný čas: Sedem podujatí, ktoré vás môžu zaujať
Zdroj: TASR

Kinotip: Hovory s TGM

4. 2. o 17:00 hod., ArtKino Metro

Jan Budař ako Karel Čapek a Martin Huba ako T. G. Masaryk excelujú v príbehu jedného z najslávnejších rozhovorov našej histórie. Filmové „Hovory s TGM“ prinášajú na plátna kín nečakané napätie, emócie a stret dvoch významných mužov.

Koncert: Fragile

4. 2. o 19:00 hod., Piano club

Slovenská vokálna skupina, ktorá bez použitia hudobných nástrojov,teda a cappella, interpretuje známe rock, pop a jazzové hity svetových umelcov.

Veronika Homolová Tóthová: Mama milovala Gabčíka

5. 2. o 16:30 hod., Knižnica

Beseda s televíznou a rozhlasovou reportérkou a spisovateľkou Veronikou Homolovou Tóthovou, spojená s prezentáciou jej novej knihy Mama milovala Gabčíka o príbehu Jozefa Gabčíka, Anny Malinovej a jej dcéry Alenky, ktorý sa týka nás všetkých.

Ostrov hudby – film

5. 2. o 19:30 hod., Galéria Vážka

Ostrov hudby, ktorý už v troch edíciách spojil nezávislé hudobné vydavateľstvá a komunity muzikantov, sa rozrástol o dokument približujúci súčasnú alternatívnu slovenskú hudobnú scénu zahraničnému publiku. Premietanie filmu a rozhovor s jeho režisérkou a producentkou Martinou Slovákovou, autorom námetu Richardom Čermákom a Martinom Turzíkom z hudobného vydavateľstva Deadred Records.

Z Indie až domov s Trabantom po boku

6. 2. o 19:00 hod., Kino Hviezda

Videá, slideshow a rozprávanie s banskobystrickým cestovateľom Marekom Slobodníkom o veľkej ceste domov z ďalekej Indie na 61-ročnej Jawe 250 spolu so žltými Trabantmi. Začalo sa to nevinným výletom, keď sme po strednej škole vyrazili prvýkrát na Jawach Pionier okolo Slovenska. Po desiatich rokoch sa nám podarilo to, čo nám vtedy ani len nenapadlo. Prejsť nakoniec okolo celého sveta a to všetko s dvojtaktným motorom! Poďte si vypočuť rozprávanie o tom, ako sme sa potili v horúcej Indii, predierali horskými priesmykmi nad 5000 m n. m. v Himalájach, užívali si pohodu v Pakistane a hlavne ako sme ukončili cestu okolo sveta v uzbeckom Samarkande a kazašskom Benyeu… Ôsmi cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 17 tisíc kilometrov na jedných z najhorších motorových dopravných prostriedkov.

Whiskyho cestovateľské kino: Irán

6. 2. o 19:00 hod., Klub Lúč

Cestovateľská prednáška.

Kinotip: Sviatky pokoja a mieru

7. 2. o 17:00 hod., ArtKino Metro

Trpká komédia dánskej hereckej hviezdy Papriky Steen o tom, že rodina je najväčšie požehnanie… aj prekliatie. Svoje o tom vie Katrine, ktorá sa vždy desí vianočných sviatkov. Znamenajú pre ňu nielen varenie pre trinástich členov rodiny, ale aj vyčerpávajúcu diplomaciu medzi jednotlivými aktérmi. Tohtoročné Vianoce sú však mimoriadne stresujúce, pretože k sviatočnému stolu má zasadnúť aj Katrinina sestra Patricia, ktorá práve vyšla z protialkoholickej liečebne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

V roku 2018 sa v Trenčíne konali desiatky podujatí. Zaspomínajte si na nich prostredníctvom nádhernej fotogalérie trenčianskej fotografky Mariany Ďurišovej.

FOTO: Trenčín 2018 objektívom Mariany Ďurišovej
38
Galéria
Zdroj: Mariana Ďurišová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM