Monika Földešiová Hokej

Zbohom, Paľo

Sú chvíle, kedy sa ťažko hľadajú slová a chvíle, kedy slzy potlačiť neviete. Blesk z jasného neba, šok, zdesenie a bezmocnosť. Môžete iba krútiť hlavou a pomaly ale isto prijímať smutnú správu.

Keď sa v polovici mája Pavol Demitra lúčil so slovenskou hokejovou reprezentáciou, mnohí z nás ešte verili, že si to rozmyslí. Tá rozlúčka s reprezentačným dresom možno bola trochu smutná, dojemná, zvláštna. Ale rozlúčka s Paľom Demitrom, tá skutočná, bude mať úplne iný rozmer.

Slzy v očiach pri písaní akéhokoľvek textu len symbolizujú to, na čo sa práve chystáte. Verte, nasledujúce riadky vznikajú ťažko, veľmi, veľmi ťažko. Keď prišla prvá informácia, bol to obrovský šok. Niečo, čo v žiadnom prípade nedokážete prijať ako fakt. Telom vám prejdú zimomriavky, obleje vás ľadový pot a len sa tak sami seba spýtate… Čo, čo sa stalo? Informáciu, že zomrel Pavol Demitra prijať nechcete, ale musíte, lebo tieto príbehy píše samotný život. Ovplyvniť sa nedajú. Žiaľ, život niekedy prinesie ranu, na ktorú ani náhodou nie ste pripravený. Je paradoxom, že posledný súťažný zápas Pavla Demitru bol v reprezentačnom drese Slovenska a s kapitánskym céčkom na hrudi. Akoby to bolo symbolické, akoby to niekto tam hore tak chcel. Zomrel pán hokejista. Veľký človek, ktorý nielen hral hokej, ale samotnému hokeju pomáhal ako len mohol. Odišiel skvelý manžel, skvelý otec. Odišiel do hokejového neba za svojím synčekom Tobiasom, ktorý zomrel pred šiestimi rokmi krátko po narodení. Odišiel veľký kapitán a a v posledných rokoch prirodzený líder slovenského hokeja. Slovensko sa ponorilo do veľkého hokejového smútku. Bronzový gól proti Česku, krásne OH v Turíne, fantastický Vancouver i odhodlanie na poslednom šampionáte. Tak, a nielen tak, si budeme pamätať výborného hokejistu s číslom 38. Paľo, nech ti je zem ľahká.

Redakcia Hokejportal.sk a Nitra 24 vyjadrujú úprimnú sústrasť celej rodine Pavla Demitru, ako aj jeho najbližším priateľom a známym.

Pavol Rajtar, hokejportal.sk

youtube.com

Zbohom, Paľo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM