Lenka Merava Rôzne

Zigová podáva podnet na prokuratúru

Na včerajšom mimoriadnom mestskom zastupiteľstve rokovalo spolu s primátorom Richardom Rybníčkom 21 poslancov o spoločnosti Márius Pederson,spoločnosti ERES, ktorá dodáva pre mesto Trenčín teplo, nájomných bytoch, výstavbe bytov, dopravnom značení a

Primátor Richard Rybníček, tvrdí, že ak si chceme udržať mladých ľudí v našom meste potrebujú mať na to aj podmienky. „Práca a bývanie. Tieto dve veci musí mesto zabezpečiť,“ hovorí primátor. Podľa neho výstavba nájomných bytov pri priemyselnom parku je účelná.Ako sám uviedol: „Nie sme tu preto, aby sme len šetrili, ale aj mesto rozvíjali.“ Projekt je podľa neho výhodný pre celé mesto, nie len pre jednotlivca.

V rámci spoločnosti Márius Pederson budú podávať trestné oznámenie a pokúsia sa dohodnúť na lepších podmienkach, v ktorých ide o umožnenie ďalšieho vykonávania služby ale zároveň aj o ekonomickú pomoc mestu. Súhlasil aj poslanec Daniel Beníček. „Riziko súdnou cestou je väčšie. Podmienky sú také, aké sú,“ hovorí poslanec. Primátorovi poslanci v hlasovaní odporučili so spoločnosťou Márius Pederson rokovať a následne informovať na najbližšom rokovaní. So spoločnosťou ERES však už nemienia ďalej rokovať a navrhli zmluvu vypovedať .

Počas rokovania sa rozoberali aj dopravné značenia a audit, ktorými sa bude primátor zaoberať v nasledujúcej dobe, ale neboli hlavným bodom rokovania. V prvom prípade išlo o zlé značenie ciest, na ktoré sa sťažovali občania Mesta Trenčín, pretože sa stáva veľa dopravných nehôd na prechode pre chodcov a žiadali lepšie postreky , ktoré dlhšie vydržia a semaforové značenie.

V prípade auditu sa rozoberali mzdy a odvody, ktoré neboli vyplatené, aj keď boli na to financi. Mesto Trenčín má dva účty, prvý sa využíva na mzdy poslancov a druhý slúži pre Krajský školský úrad. Na vyplatenie miezd zamestnancov sa dal využiť aj účet pre školy, ale ten bol stopnutý. Hlavná kontrolórka Zigová podáva podnet na prokuratúru za porušenie zákona.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM