Marek Vatraľ Kultúra

Ako využiť víkend? Vyberajte, kde sa v Trenčíne zabavíte

Pekné jesenné počasie vás môže inšpirovať navštíviť hocijaké podujatie z naše ponuky. A je si z čoho vyberať...

Ilustračný obrázok k článku Ako využiť víkend? Vyberajte, kde sa v Trenčíne zabavíte
Zdroj: TASR

Prehliadka výstav s autormi

5. 10. o 10:00 hod a 16:00 hod., Galéria

Ponúkame vám komentované prehliadky fotografických výstav za účasti samotných autorov. Peter Župník nás prevedie svojou výstavou Anima a následne sa k nemu pridajú Rudo Prekop a Vasil Stanko, aby nám spoločne predstavili výstavu Slovenskej novej vlny Návraty v čase. Prehliadka bude spojená aj s premietaním filmu o predstaviteľoch Slovenskej novej vlny.

Koncert: Kollárovci

5. 10. o 18:00 hod., Piano klub

Kollárovci na koncerte zahrajú skladby z nového albumu Neúprosný čas, ktoré obsahujú prvky folklóru, popu, rocku aj world music.

Koncert: Malý koncert veľkých nádejí

5. 10. o 19:00 hod., Piaristický kostol

Spoločný koncert detského speváckeho zboru Vážky a školského speváckeho zboru Piarissimo.

Koncert: Ventolin

5. 10. o 21:00 hod., Klub Lúč

Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakladajúceho člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikol v roku 2007 ako bočný „ oddychový “ projekt, avšak veľmi skoro sa dostal do povedomia miestnej klubovej scény. K živému hraniu používa staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny. Je milovníkom primitívneho zvuku detroitského techna a talianskeho a indického disca z 80. rokov. Priťahuje ho analogová rozladenosť, šum, rozkolísanosť, a nedokonalosť.

Farmársky jarmok

6. 10. od 8:00 hod. do 14:00 hod., Mierové námestie

Posledný farmársky jarmok v tomto roku. Chýbať nebudú poctivé farmárske produkty, folklórna hudba a sprievodné podujatia pre najmenších.

Prechádzky mestom so sprievodcom: 1. svetová vojna a vznik Československej republiky

6. 10. o 16:00 hod., Kubra – Zábranie

V rámci októbrovej prechádzky mestom si pripomenieme významné udalosti roku 1918 – koniec 1. svetovej vojny a vznik prvej Československej republiky. 1. svetová vojna nazývaná aj Veľká vojna znamenala pre Trenčín mnoho materiálnych škôd, utrpenia a obetí, hoci priamo cez mesto front neprechádzal. V roku 1918 vznikla samostatná Československá republika.

Kinotip: Zrodila sa hviezda

6. 10. o 21:00 hod., Art Kino Metro

Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme. V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Hokej: Dukla Trenčín / DVTK Miškovec

7. 10. o 17:00 hod., Trenčín

Hokejový zápas.

Kinotip: Venom

7. 10. o 18:00 hod., Cinemax

Tom Hardy sa predstaví ako jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu. Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM