Marek Vatraľ Krimi Správy Video

Američan sa po diaľnici rútil rýchlosťou 221 km/h: Policajtom ukázal hanlivé gesto a...

Keď vodiča podľa policajnej správy zachytil radar diaľničných policajtov, cudzinec začal rýchlosť vozidla ešte zrýchľovať. Čítajte viac, čo nasledovalo.

Ilustračný obrázok k článku Američan sa po diaľnici rútil rýchlosťou 221 km/h: Policajtom ukázal hanlivé gesto a...
2
Galéria

Trenčianski diaľniční policajti namerali vodiča Audi A6, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 91 km/hodinu a jazdil rýchlosťou 221 km/hodinu. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„56-ročného vodiča Audi A6, Američana s prechodným pobytom na Slovensku, policajti radarom Polcam namerali na diaľnici v katastrálnom území Trenčín v smere jazdy na Žilinu, konkrétne v smere jazdy od Bratislavy na Žilinu. Policajti dokumentovali práve priestupok iného vozidla, keď do jazdnej dráhy vošiel vodič Audi A 6 a začal zrýchľovať. Policajtom ukázal hanlivé gesto a pokračoval v jazde a začal ešte viac zvyšovať rýchlosť svojho vozidla. Policajti ho na výjazde z diaľnice v Dubnici nad Váhom predpísaným spôsobom zastavili,“ vysvetlila Antalová.

Policajti podľa Antalovej zistili, že sa jedná o občana USA, ktorý je prihlásený na pobyt na Slovensku. Pri kontrole bol vodič podľa hovorkyne vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne k tomu, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu.

„U vodiča Audi bola dychová skúška negatívna. Vodič bol k hliadke slušný, ospravedlňoval sa za hanlivé gesto, lebo netušil že v civilnom vozidle sú policajti. Diaľniční policajti uložili vodičovi za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici najvyššiu možnú blokovú pokutu, akú je možné uložiť na mieste a to 800 eur. Tú vodič zaplatil priamo na mieste cez platobný terminál.“ doplnila Elena Antalová.

Diaľniční policajti budú podľa Antalovej v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej. Rýchlosť jazdy je podľa nej jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd! Títo vodiči svojou riskantnou a rýchlou jazdou ohrozujú podľa Antalovej nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Celý incident sa podľa Antalovej odohral 19. februára 2019 o 7:45 hod.

Zdroj: Facebook

Pozrite si aj satirickú reportáž o nulovej tolerancii alkoholu vodičom na Slovensku a nenulovej akceptácii alkoholu v až 22 krajinách v EÚ…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM