Futbal

AS Trenčín začal zimnú zaberačku: Známe sú už aj prvé príchody a odchody, FOTO

AS Trenčín začal zimnú prípravu bez reprezentantov slovenskej 21-ky a čaká ho sústredenie na Cypre. Pozrite si klubové novinky.

Ilustračný obrázok k článku AS Trenčín začal zimnú zaberačku: Známe sú už aj prvé príchody a odchody, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský futbalový klub AS Trenčín odštartoval v pondelok 6. januára zimnú prípravu, na úvodnom zraze sa trénerovi Norbertovi Hrnčárovi hlásilo 28 hráčov. Boli medzi nimi 4 brankári a 24 hráčov do poľa. Absentovali reprezentanti do 21 rokov Martin Šulek a Jakub Kadák, ktorí sú na prípravnom kempe v Turecku. Zo zdravotných dôvodov chýbali aj ďalší hráči, ktorí sa pripoja k mužstvu podľa toho, ako sa budú doliečovať.

V kádri už nie je kvarteto odchádzajúcich hráčov Peter Kleščík, Lukáš Skovajsa, Jovan Pavlovič a Adam Laczkó. Novou tvárou je brankár Menno Bergsen prichádzajúci z FC Eindhoven a francúzsky stopér Steve Kapuadi z FK Inter Bratislava.

Po polročnom hosťovaní v druholigovom Púchove sa do prípravy zapojili bývalí mládežnícki reprezentanti Slovenska Marián Pišoja a Dávid Machara. Už v závere jesene sa k tímu pripojil a podpísal zmluvu pod Čákovým hradom nigérijský krídelník Ahmad Ghali. Prípravu s prvým tímom začal aj vekom stále dorastenec Lukáš Letenay, ktorý nastúpil v závere jesene na svoje prvé dva ligové štarty.

Na AS čaká osem prípravných stretnutí. Päť z nich odohrá na domácom ihrisku v Trenčíne. Ďalšie tri na sústredení na Cypre, ktorý po siedmich rokoch vymenil za Turecko. Herná časť prípravy odštartuje v stredu 15. januára, keď doma privíta český prvoligový tím MFK Karviná a v ten istý deň aj treťoligový Frýdek-Místek. O tri dni neskôr si mužstvo zopakuje dvojzápas proti českému prvoligistovi a treťoligistovi. Najskôr narazí na SFC Opava a druhý zápas v pláne je proti Viktorii Otrokovice.

Nasledovať bude dvanásťdňový pobyt v cyperskom letovisku Ayia Napa. Odlet tímu je naplánovaný na 19. januára a návrat na 30. januára. Súpermi Trenčínu budú postupne dvanásty tím poľskej ligy Górnik Zabrze, štvrtý tím srbskej ligy FK Čukarički a jedenásty tím českej ligy FK Teplice (29. januára). Generálku na ligu absolvuje ôsmy tím tabuľky po jeseni v sobotu 8. februára na domácom ihrisku proti tretiemu tímu druhej českej ligy Zbrojovke Brno.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zoznam prípravných zápasov:

  • 15. januára: 11.00 h AS Trenčín – MFK Karviná (štadión Sihoť)
  • 15. januára: 13.00 h AS Trenčín – MFK Frýdek-Místek (štadión Sihoť)
  • 18. januára: 11.00 h AS Trenčín – SFC Opava (štadión Sihoť)
  • 18. januára: 13.00 h AS Trenčín – FC Viktoria Otrokovice (štadión Sihoť)
  • 22. januára: AS Trenčín – Górnik Zabrze (Ayia Napa/Cyprus)
  • 25. januára: AS Trenčín – FK Čukarički (Ayia Napa/Cyprus)
  • 29. januára: AS Trenčín – FK Teplice (Ayia Napa/Cyprus)
  • 8. februára: AS Trenčín – FC Zbrojovka Brno (štadión Sihoť)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj foto z úvodu zimnej prípravy.

Začiatok zimnej prípravy AS Trenčín na FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM