Rôzne

Bánovská nemocnica reaguje: Opäť zaviedla triáž a zákaz návštev!

Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou od stredy opäť zaviedla triáž pri vstupe i zákazy pacientov na lôžkových oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku Bánovská nemocnica reaguje: Opäť zaviedla triáž a zákaz návštev!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Opatreniami a sprísnením režimu reflektuje na zhoršenie epidemiologickej situácie v regióne v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. TASR o tom za zriaďovateľa nemocnice informovala Ivana Popluhárová.

Pri hlavnom vchode nemocnica znovu realizuje triedenie pacientov – tzv. triáž, a to v pracovné dni v čase od 6.00 h do 16.00 h. Zamestnanci pre všetkých, ktorí do nemocnice prichádzajú, zabezpečia dezinfekciu rúk a skontrolujú použitie rúšok v súlade s odporučením Úradu verejného zdravotníctva SR.

„Zisťovanie anamnestických údajov a prehlásenie pacienta alebo tretej osoby v súvislosti s COVID-19 je v kompetencii jednotlivých našich oddelení a ambulancií. Zápis informácie ku COVID-19 pacienta aj jeho sprievodu do príslušnej zdravotnej dokumentácie je povinný,“ uviedla riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

Od stredy až do odvolania platí i zákaz návštev na tamojších lôžkových oddeleniach.

„Všetkých pacientov, ktorí prichádzajú na naše ambulancie, žiadame o dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení, trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou. V prípade pozitívnej epidemiologickej anamnézy je nutné bezodkladne kontaktovať Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín,“ dodala Bobocká.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM