Rôzne

Vláda odklepla Trenčianskemu kraju 20 miliónov eur: Vieme, na čo majú ísť

Trenčiansky, Bratislavský a Košický kraj dostanú od vlády finančnú výpomoc. Na čo bude určená?

Ilustračný obrázok k článku Vláda odklepla Trenčianskemu kraju 20 miliónov eur: Vieme, na čo majú ísť
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Trenčiansky, Bratislavský a Košický samosprávny kraj dostanú návratnú finančnú výpomoc dohromady vo výške 65 miliónov eur. Na svojom stredajšom zasadnutí to odobrila vláda SR. Finančná výpomoc pôjde zo štátnych finančných aktív. Financie týmto trom krajom sú určené najmä na rekonštrukciu ciest a rozvoj infraštruktúry samosprávnych krajov, vyplýva z predkladaného materiálu.

Na čo to pôjde?

Trenčianskemu samosprávnemu kraju pôjde na opravy a rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy vrátane súvisiacej cestnej infraštruktúry, opravy majetku a investície do majetku vo vlastníctve samosprávneho kraja určeného na výkon samosprávnych pôsobností na úseku sociálnych služieb, zdravotníctva, kultúry, cestovného ruchu, vzdelávania, športu a regionálneho rozvoja 20 miliónov eur.

Za rovnakým účelom vláda schválila pomoc pre Bratislavský samosprávny kraj, a to vo výške 25 miliónov eur. Suma 20 miliónov eur pôjde aj pre Košický samosprávny kraj.

Termín

Podpredseda vlády a minister financií má poskytnúť návratnú finančnú výpomoc zo štátnych finančných aktív v termíne do 31. decembra 2022.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM