Futbal

Bič plieskal na konci: Úsilie, snaha a kvalita priniesli Trenčínu bodové ovocie

Futbalisti AS Trenčín remizovali v domácom zápase 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul s FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Bič plieskal na konci: Úsilie, snaha a kvalita priniesli Trenčínu bodové ovocie
13
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Aktivita bola na začiatku zápasu na domácich kopačkách. Po niekoľkých nevydarených finálnych prihrávkach sa lopta v 9. minúte dostala na Ikobu. Ten sa však ocitol v ťažkom uhle a Jedlička si s jeho prudkým pokusom poradil. O pár minút sa na opačnej strane na hranici šestnástky uvoľnil Divkovič. Jeho pokus bol tečovaný a preletel povedľa ľavej tyče. Hra sa následne presunula do stredu ihriska a prichádzali iba náznaky šancí na oboch stranách.

V 28. minúte podnikol DAC rýchlu akciu, na konci ktorej sa lopta dostala do siete z ofsajdu. O chvíľu na to mali hráči Dunajskej Stredy ďalšiu veľkú príležitosť. Po osi Divkovič – Balič – Nicolaescu mal posledný menovaný dobrú palebnú pozíciu, avšak lopta mu nesadla a letela mimo troch žrdí. Aktivita na strane druhého tímu fortunaligovej tabuľky pokračovala. V 36. minúte sa uvoľnil Ramírez. Vyhral bežecký súboj s Ramónom a snažil sa obstreliť Kukučku, no ten pohotovo zasiahol. Na opačnej strane nepochopil v hlavičkovom zakončení Ikoba.

Druhý polčas

Domáci mohli ísť do vedenia v úvode druhého polčasu. Gaži potiahol loptu až na hranicu malého vápna. Našiel voľného Kadáka, ktorý však napálil iba brániaceho protihráča. O štyri minúty sa situácia zopakovala. Dve trenčianske zakončenia zblízka zastavili dobre postavení hráči Dunajskej Stredy. Napokon skóre otvorili hostia. Po rohovom kope zostal voľný Beskorovajnyj a hlavičkou poslal loptu do siete.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Hra sa upokojila a snaha na oboch stranách do vážnejších príležitostí neviedla. Aktivitu na domáce kopačky priniesol Corryn. Prvý raz potiahol loptu až do pokutového územia a prihral, pri druhom prebehol polovicu ihriska, no mieril vysoko nad bránu. DAC sa stiahol na vlastnú polovicu a čakal najmä na brejkové situácie.

Domácim sa napokon podarilo vyrovnať. V poslednej minúte poslal Madu loptu do pokutového územia a „rybičkou“ zakončil striedajúci Corryn, čím rozhodol o deľbe bodov.

Správy z Trenčína a okolia

Sumár

AS Trenčín – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:0)

Góly: 90. Corryn – 58. Beskorovajnyj. Rozhodovali: Smolák – Kováč, Bednár, ŽK: Madu – Ramírez.
Trenčín: Kukučka – Ligeon, Križan, Ramón, Madu – Kadák, Lavrinčík, Zubairu – Gaži (72. Corryn), Ikoba, Ghali
Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Beskorovajnyj, Kružliak, Sommer – Schäfer (76. Njie), A. Balić (86. Müller) – Nicolaescu (46. Nebyla), Divković (68. Moumou) – Ramírez, Taiwo

Hlasy trénerov

Juraj Ančic, tréner Trenčína: „Bol to atraktívny zápas. Boli sme od úvodu aktívni. Chceli sme dať čo najskôr gól, čo sa nám nepodarilo. Aktivita a kvalita z našej strany však bola dobrá. Síce sme prehrávali, ale úsilím, snahou a kvalitou sme dokázali vyrovnať.“

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: „V prvom polčase sme nerobili, čo sme chceli. To bol dôvod, prečo mal Trenčín šance na góly. Nehrali sme, ako sme chceli. V polčase sme zmenili systém. Poslali sme na plochu Nebylu. Naša hra sa zmenila a boli sme lepší. Dostali sme sa do vedenia. Som však nespokojný, že sme inkasovali gól v nadstavenom čase. Trenčín si ale dnes bod zaslúžil."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM