Filip Chudý Rôzne

Trenčiansky hrad s atraktívnou novinkou: DÁTUM spustenia turistického vláčika

Atraktivitu Trenčianskeho hradu zvýši turistický vláčik. Ten bude mať dve trasy. Známa je už aj výška vstupného.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky hrad s atraktívnou novinkou: DÁTUM spustenia turistického vláčika
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky hrad je dostupnejší cez nedávno sprístupnené zrekonštruované južné opevnenie, pričom na obzore je v krátkom čase ďalšia atraktívna novinka. K bránam hradu bude čoskoro záujemcov voziť turistický vláčik. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Dve trasy

„Až 56 ľudí sa bude môcť dopraviť k južnému opevneniu vďaka turistickému vláčiku, ktorý pomenovali podľa niekdajšieho majiteľa hradu,“ ozrejmil.

Vlak Matúš Čák utiahne dva vozne a zvedavých turistov prepraví po dvoch trasách. Ako uviedla Zuzana Ludvigová, konateľka spoločnosti, ktorá bude vláčik prevádzkovať, obe trasy zahŕňajú aj okruh po centre Trenčína, pričom jedna z nich povedie cez lesopark Brezina priamo k hradu Matúša Čáka. Tou druhou sa verejnosť zvezie až na trenčiansky ostrov.

Viac o Trenčianskom hrade

Cena lístka

Jednotlivé zastávky rozpoznáte vďaka označeniu a nájdete na nich aj podrobné rozpisy trás či cestovný poriadok. „Cena lístka sa bude pohybovať od 2 do 7 eur, podľa výberu trasy. V ponuke nájdete zľavnené, ale aj rodinné lístky,“ doplnila Ludvigová.

Vlak Matúš Čák bude v tomto roku premávať od soboty 29. mája do konca septembra, v čase od 9.00 do 21.00 hod. Po prvýkrát ho Trenčania uvidia počas slávnostného otvorenia Južného opevnenia Trenčianskeho hradu a Čerešňového sadu v piatok 28. mája.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Na toto pekné južné opevnenie bude vláčik smerovať.

FOTO: Na nové Južné opevnenie Trenčianskeho hradu bude jazdiť turistický vláčik
8
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM