Rôzne Video

Budúcnosť Posádkového klubu v Trenčíne: V hre je komplexná rekonštrukcia, VIDEO

Minister obrany Jaroslav Naď povedal, že budovy Posádkového klubu v Trenčíne sa nemienia v žiadnom prípade vzdať.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Rezort obrany sa v žiadnom prípade nemieni vzdať budovy Posádkového klubu (bývalá ODA) v Trenčíne. Počas štvrtkového (4.11.) zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku Vojenskej polície to v Trenčíne povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

V uplynulých dvoch rokoch podľa neho rezort investoval do rekonštrukcie Posádkového klubu státisíce eur, komplexná rekonštrukcia by si vyžadovala sumu prevyšujúcu 10 miliónov eur. Ďalšia rekonštrukcia bude závisieť od komunikácie rezortu s mestom a samosprávnym krajom.

„My chceme, a tak to aj robíme, poskytovať tento priestor obyvateľom Trenčína. Konajú sa tu koncerty, divadelné predstavenia, sú tu rôzne podujatia. Využitie tohto priestoru je veľmi výrazné a z pohľadu financií výhodné pre mesto i Trenčiansky samosprávny kraj,“ doplnil minister.

Ako dodal, rezort obrany si uvedomuje, že budova v centre mesta by mala vyzerať inak. „Komunikujeme s architektmi, hľadáme spoločné riešenia s mestom aj smerom ku kandidatúre Trenčína na Európske hlavné mesto kultúry 2026, hľadáme možnosti využitia eurofondov. Verím, že sa čoskoro dostaneme ďalej, a že budova bude vyzerať tak, ako sa patrí na 21. storočie,“ uzavrel Naď.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako vyzerá aktuálne.

OBRAZOM: Budova Posádkového klubu v Trenčíne
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM