Rôzne

Celoplošné testovanie v Pruskom: Odbery bude robiť aj starosta

Do celoplošného testovania sa v sobotu zapojí aj obec Pruské v Ilavskom okrese. Starosta o možnosti, či sa budú môcť dať testovať aj ľudia z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Celoplošné testovanie v Pruskom: Odbery bude robiť aj starosta
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Do celoplošného testovania antigénovými testami sa v sobotu (9. 1.) zapojí aj obec Pruské v Ilavskom okrese. Informoval o tom starosta obce s takmer 2 300 obyvateľmi Viliam Cíbik.

Len v sobotu

„Testovať sa bude iba v sobotu, v obci sme vytvorili štyri odberové miesta. Dve budú v strednej odbornej škole poľnohospodárskej a dve v kultúrnom dome. Personálne máme odberové miesta zabezpečené,“ skonštatoval Cíbik.

Ako dodal, od štátu dostali 1 500 testov, ochranné prostriedky si museli zabezpečiť vo vlastnej réžii, časť poskytol Trenčiansky samosprávny kraj.

Ľudia z okolia

„Obracali sa na nás aj okolité obce, či sa môžu prísť nechať pretestovať aj ich obyvatelia. Ak to budeme kapacitne stíhať, tak určite áno,“ doplnil starosta.

V Pruskom sa bude v sobotu testovať od 8.00 do 16.00 hod. Členov odberových tímov otestuje Cíbik ako lekár osobne. V prípade nepredvídaných situácií je pripravený pomôcť aj pri testovaní obyvateľov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM