Filip Chudý Krimi

D1 ako pretekársky okruh? Vodič sa rútil 207-kilometrovou rýchlosť, FOTO

Za takú rýchlosť by sa ani automobilový pretekár nehanbil, lenže tu nešlo o pretekársky okruh, ale o diaľnicu D1.

Ilustračný obrázok k článku D1 ako pretekársky okruh? Vodič sa rútil 207-kilometrovou rýchlosť, FOTO
1
Galéria
Zdroj: TASR

Trenčianski diaľniční policajti vo večerných hodinách na diaľnici D1v katastrálnom území Nového Mesta nad Váhom (v smere jazdy na Žilinu) cestným radarom namerali vozidlo Škoda Octavia Scout, ktorého vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 77 km/hod a jazdil rýchlosťou 207 km/hod.

Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke s tým, že z tohto dôvodu policajti daného vodiča predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali. „Vodiča pri cestnej kontrole podrobili aj dychovej skúške. Tá bola negatívna,“ pripojili.

„Vodič (37) policajtom uviedol, že sa zamyslel a neuvedomil si, že ide tak rýchlo. Toto zamyslenie sa ho vyšlo na 800 €. Nakoľko nemal pri sebe hotovosť, bol mu vystavený blok na pokutu nezaplatenú na mieste,“ oznámilo KR PZ v Trenčíne.

Nakoľko rýchlosť jazdy patrí medzi najčastejšie príčiny zavinenia dopravných nehôd, polícia upozorňuje, že bude kontroly na meranie rýchlosti vykonávať na celom území Trenčianskeho kraja a nielen na diaľnici. „Taktiež budeme využívať aj objektívnu zodpovednosť. To znamená, že vás policajti nezastavia na mieste po spáchaní dopravného priestupku, ale rozkaz o uložení pokuty za správny delikt (za dopravný priestupok) bude doručený držiteľovi vozidla,“ dodali muži zákona.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si, ako ho policajti namerali.

Trenčianski diaľniční policajti namerali vodičovi na D1 207 km/h
1
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Titulná foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM