Marek Vatraľ Rôzne Správy

Detský kútik na Trenčianskej univerzite: FOTKY pred otvorením

O deti študentov a zamestnancov sa bude v novom detskom kútiku starať profesionálny personál. Pozrite si fotografie ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Detský kútik na Trenčianskej univerzite: FOTKY pred otvorením
8
Galéria
Zdroj: Trenčianska univerzita AD

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne zriadila na svojej akademickej pôde Detský kútik, do ktorého môžu študenti a zamestnanci univerzity umiestiť v prípade potreby svoje deti. Cieľom realizovaného projektu je podľa Lucie Petríkovej, marketingovej pracovníčky z TnUAD v Trenčíne, rozšíriť služby na univerzite a uľahčiť zosúladenie rodičovstva a študentských či pracovných povinností.

„Detský kútik je prevádzkovaný v zmodernizovaných a plne vybavených priestoroch Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov v Trenčíne. Kvalifikovaný personál poskytuje krátkodobú starostlivosť pre deti od 3 do 12 rokov. Kapacita Detského kútika je 21 detí, pričom je vytvorený priestor aj pre deti zo špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Personál má za úlohu nielen „stráženie detí“, ale aj rôzne zaujímavé a rozvojové aktivity. Prevádzka je flexibilná a odzrkadľuje reálne potreby rodičov z radov zamestnancov a študentov,“ vysvetlila Petríková.

Ako ďalej priblížila, v prvej etape Detský kútik zatiaľ funguje počas pracovných dní a prihlasuje sa vopred cez online formulár na stránke www.detskykutik.tnuni.sk, ale v prípade potreby a voľnej kapacity bude prijaté aj neprihlásené dieťa.

Rozpočet projektu je podľa Lucie Petríkovej 156 828 eur a nenávratný finančný príspevok zo zdrojov EU s ŠR je 141 146,03 eur.

Realizáciu Detského kútika, ktorý slávnostne otvoria 30. apríla o 11:00 hod. podporil podľa marketingovej pracovníčky aj rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik.

Pozrite si fotogalériu nového detského kútika

Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka dokončili detský kútik
8
Galéria
Zdroj: Trenčianska univerzita AD

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM