Kultúra

Dobrodružný festival v Trenčíne s novinkou: Privíta ho kino Hviezda a klub Lúč

Festival HoryZonty prinesie svoje štrnáste pokračovanie, pričom štvrtýkrát v rade bude v kine Hviezda a klube Lúč. Pripravená je však novinka.

Ilustračný obrázok k článku Dobrodružný festival v Trenčíne s novinkou: Privíta ho kino Hviezda a klub Lúč
Zdroj: TASR

V poradí 14. ročník festivalu dobrodružných filmov HoryZonty bude štvrtýkrát v rade v trenčianskom kine Hviezda a klube Lúč. Počas troch festivalových dní (7. – 9. 11.) si prostredníctvom prezentácií a filmov na svoje prídu turisti, horolezci, cestovatelia aj bežecká komunita.

Ako informovala riaditeľka festivalu Mária Dutková, havarijný stav v Posádkovom klube (bývalý Dom armády) v Trenčíne stále nedovoľuje usporiadať toto podujatie, a tak musia program jeho tvorcovia už po štvrtý raz prispôsobiť menšiemu priestoru.

„Každý rok sa snažíme hľadať čo najlepšie riešenie, no kompromisy sa niekedy rodia naozaj ťažko. Keďže program beží súčasne na dvoch scénach, divákovi sme doposiaľ chceli dopriať čo najväčšiu slobodu pri výbere toho, čo chce vidieť,“ povedala Dutková.

Ako ďalej uviedla, nie vždy je možné odhadnúť záujem o konkrétny film či prezentáciu. „A tak tento rok zvažujeme alternatívu predaja lístkov na konkrétne miesta,“ priblížila Dutková s tým, že tohtoročnou novinkou bude mobilná aplikácia, ktorá divákom umožní sledovať program, jeho prípadné zmeny, či položiť otázku hosťom.

Ako dodala, organizátori oslovili viacero osobností outdoorového sveta. Účasť už potvrdil český biker Jan Kopka, ktorý absolvoval väčšinu extrémnych pretekov na všetkých obývaných kontinentoch a v roku 2007 vyhral najťažšie preteky sveta – Iditarod Trail Invitational na Aljaške.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite aj foto z jedného z minulých ročníkov.

HoryZonty
20
Galéria

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM