Marek Vatraľ Kultúra Rôzne Správy Tlačové správy

Dobrovoľník Matej z Trenčína: Môj nový projekt podporí správnu vec! FOTO a VIDEO

Aktívny člen dobrovoľníckeho združenia Zelená hliadka Trenčín sa opäť pustil do zaujímavého projektu, cieľom ktorého je zvýšiť povedomie o známom ochorení.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľník Matej z Trenčína: Môj nový projekt podporí správnu vec! FOTO a VIDEO
5
Galéria
Zdroj: Matej Zámečník

Nie je tomu tak dávno, keď sme písali o novej rozprávkovej knihe Nezábudka a divozel Mateja Zámečníka, ktorý je okrem iného aj aktívnym členom Zelenej hliadky Trenčín dohliadajúcej na čistotu životného prostredia v meste a okolí. Neprešlo veľa mesiacov a Matej sa s chuťou pustil do nového projektu, cieľom ktorého je ďalšia kniha určená detskému čitateľovi.

„Po predošlých knižných projektoch, v ktorých si mali deti kresliť vlastné obrázky do knihy (Nakresli si príbeh) a naučiť sa niečo o recyklácii odpadkov (Nezábudka a Divozel), prichádzam s treťou knihou, ktorá má deti naučiť viac o Ginko strome. Ide o celoilustrovaný príbeh, ktorý ukáže deťom, ako vyzerá rok v strome pána Ginka v mestskom parku v Trenčíne,“ načrtol Matej súvislosti príbehu novopripravova­nej knihy.

Ako ešte uviedol, knižka má v závere doplňujúce informácie o skleróze multiplex, kde je vysvetlené, že to nie je choroba zabúdania a teda zabúdanie ako také nie je hlavným symptómom tohto závažného ochorenia. Pri čítaní príbehu sa deti podľa jeho slov zabavia a dospelý čitateľ im v závere môže spínané ochorenie vysvetliť.

V kampani tiež avizuje na to, že by chcel zvýšiť povedomie o skleróze multiplex, ktorá bola podľa jeho slov na Slovensku diagnostikovaná vyše 16 000 pacientom. Ako ešte ďalej dopĺňa, choroba tisícich tvári, ktorá sa môže niekedy týkať aj nás, postihuje najčastejšie ľudí od 20 do 40 rokov. Možno nie každý z nás o nej podľa neho vie a mnohí si ju mýlia najmä s Alzheimerovou chorobou.

Ku kampani s názvom #nezabudni sa prostredníctvom videa pridala aj moderátora Adela Vinczeová. Cieľom kampane je tiež podľa Mateja nielen šíriť dobro, ale hlavne nezabudnúť na ľudí, ktorým bolo spomínané ochorenie diagnostikované.

Zdroj: YouTube.com

Aby však knižka prišla na svet, potrebujeme podporu od ľudí k bežiace kampani, ktorá potrvá už len necelých 14 dní. Počas tejto doby sa budeme snažiť zozbierať čiastku potrebnú na pokrytie nákladov na tlač, aby mohla byť knižka vydaná a doručená deťom ku Dňu detí, to jest 1.6.2019,“ doplnil Matej Zámečník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM