Marek Vatraľ Krimi Správy

Dráma na streche paneláku: Trenčianski policajti zrejme zachránili život mužovi (32)

Podľa policajnej správy sa na streche paneláku v susednom meste pohyboval neznámy muž, pričom hrozilo nebezpečenstvo, že z 11. poschodia skočí na zem. Čo sa tam stalo?

Ilustračný obrázok k článku Dráma na streche paneláku: Trenčianski policajti zrejme zachránili život mužovi (32)
1
Galéria

Trenčianski policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) do bodky splnili poslanie polície – pomáhať a chrániť. Svojou okamžitou reakciou zachránili život 32-ročného Františka. O udalosti informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Hliadka PMJ z Trenčína v zložení ppor. Mgr. Martin Bulko a práp. Tomáš Krajčovič z krajského operačného strediska obdržala podľa Antalovej oznámenie, že na streche paneláku v Dubnici nad Váhom sa pohybuje muž, ktorý rozhadzuje rukami a hrozí nebezpečenstvo, že môže skočiť z 11. poschodia.

„Policajti okamžite išli na miesto udalosti, aby uvedené oznámenie preverili. Zistili, že oznámenie je pravdivé a na streche 11. poschodového paneláku sa pohybuje muž. Dostali sa na strechu, ktorá nemala žiadne zábradlie a ani vyvýšený múrik. Spozorovali muža, ktorý hore-dole chodí po streche, je nesústredený a stále chodil od kraja strechy ku kraju. Policajti s ním nadviazali rozhovor a prehovárali ho, aby šiel dole. Počas toho na miesto došiel aj veliteľ zásahu z HaZZ npor. Rácz, ktorý sa taktiež pokúšal muža prehovoriť, aby šiel dole,“ vysvetlila Antalová okolnosti prípadu.

Policajtom sa podľa Antalovej podarilo zistiť, že sa jedná o 32-ročného Františka, ktorý je aj konzumentom drog a správa sa iracionálne. Po chvíli sa policajtom podľa hovorkyne spolu s veliteľom zásahu od HaZZ podarilo muža presvedčiť, aby s nimi zišiel dole a nesiahol si na život.

„Na chodbe sa muž správal chvíľu agresívne, chvíľu apaticky a menil nálady. Keby sa policajtom muža nepodarilo presvedčiť, aby zišiel dole s nimi, hrozila vážna obava o jeho život a zdravie. Na miesto bola privolaná Rýchla zdravotná pomoc (RZP) z Trenčína, ktorá menovaného odviezla na psychiatrické oddelenie nemocnice v Považskej Bystrici. Nakoľko František menil svoje nálady a nespolupracoval kvôli bezpečnosti posádky RZP, policajti PMJ vykonali asistenciu 32-ročného muža až do nemocnice,“ doplnila Antalová.

Policajti ppopr. Mgr. Bulko a práp. Tomáš Krajčovič podľa Eleny Antalovej vynikajúco zvládli krízovú situáciu a zachránili život 32-ročného Františka.

Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína zachránili ľudský živo
1
Galéria

Polícia SR zverejnila video muža, ktorý po diaľnici neďaleko Trenčína uháňal 221 km/h…

Zdroj: Facebook

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM