Hokej

Dukla si zápas prehrala hneď v úvode: Trenčania sú už predposlední

Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v nedeľňajšom zápase 13. kola Tipos extraligy na domácom ľade nad HK Dukla Trenčín 4:1.

Ilustračný obrázok k článku Dukla si zápas prehrala hneď v úvode: Trenčania sú už predposlední
12
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Domáci mali výborný vstup do zápasu a už po 52 sekundách viedli. Čacho potiahol puk v útočnej tretine, prihral Coxovi a ten rozvlnil sieť. O minútu neskôr sa po prihrávke Downinga ocitol vo výbornej pozícii Ščurko, ale nepretlačil puk za M. Valenta. Detva však pokračovala vo veľkom tlaku a v tretej minúte viedla už 2:0 po góle V. Fekiača. Zaskočení hostia ohrozili Sholla v domácej bránke až v 6. minúte, keď sa po Bezúchovej strele dostal k zakončeniu ešte Kettunen. Hralo sa vo vysokom tempe s množstvo osobných súbojov a aj šancí. Jednu z nich premenil v 13. minúte po samostatnej akcii Downing a Detva viedla už 3:0. V 17. minúte sa predviedol M. Valent pri dorážke Rymshu.

Tlak Trenčína

Do druhej tretiny vstúpili lepšie Trenčania, ktorí si zahrali od 23. minúty presilovku a využili ju už po 25 sekundách, keď za Shollovým chrbtom skončila tečovaná strela Ackereda – 3:1. V 26. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Chromiak, ale tesne minul.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Trenčín si vypracoval veľký tlak pri presilovke 4 na 3, Ackered vyslal dve tvrdé strely, no hráči Detvy obe zblokovali. V 35. minúte išiel sám na brankára Cox, ale veľkú príležitosť nevyužil. Chvíľu po ňom spálil tutovku aj Askarov a v závere sa nepresadil ani Charbonneau.

Tretia tretina

V 44. minúte mohol rozhodnúť zápas domáci kapitán Ščurko, no trafil len do brankára. O päť minút neskôr to nevyšlo ani Coxovi, ktorý namieril iba do hornej žŕdky, ale v 54. minúte sa domáci už tešili zo štvrtého gólu. Po akcii Coxa so Charbonneauom sa dostal k puku Downing a pridal druhý presný zásah v stretnutí.

Hostia už duel nedokázali zdramatizovať, naopak domáci si vypracovali ešte niekoľko šancí a zaslúžene zvíťazili.

Sumár

HC 07 Detva – HK Dukla Trenčín 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Góly: 1. Cox (Čacho, Charbonneau), 3. V. Fekiač (Halama, Žilka), 13. Downing (Jendroľ, Ščurko), 54. Downing (Charbonneau) – 23. Ackered (Hecl). Rozhodovali: Konc st., P. Šefčík – Konc ml., J. Šefčík, vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: Downing 10 min za nešportové správanie – Hlinka 5+10+DKZ za hrubosť, Valach 10 min za nešporotvé správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HC 07 Detva: Sholl – Turan, Korím, Rymsha, Lalík, Gachulinec, Jendroľ, Rais, F. Fekiač – Halama, V. Fekiač, Žilka – Charbonneau, Čacho, Cox – Ščurko, Downing, Ľupták – Askarov, P. Valent, J. Sýkora
HK Dukla Trenčín: M. Valent – Rajnoha, Starosta, Bokroš, Ackered, Mesikämmen, E. Švec, Stacha – Kukučka, Kettunen, Bezúch – Chromiak, Valach, Hecl – Väyrynen, J. Švec, Sojčík – Hlinka, Ferényi, Krajč – Ďurina

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM