Aktualizované Hokej

Dukla Trenčín podala námietku a žiada kontumáciu zápasu!

Hokejový Trenčín ešte bojuje o prvú šestku za zeleným stolom. Michalovce údajne nedodržali limit mladíkov.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Trenčín podala námietku a žiada kontumáciu zápasu!
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Extraligový klub HK Dukla Trenčín podal námietku vedeniu najvyššej hokejovej súťaže. Dôvodom je nedodržanie limitu pre mladých hráčov v extraligovom zápase zo strany HK Dukla Michalovce v piatkovom stretnutí 49. kola. Trenčiansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke. Michalovce sa však bránia a uvádzajú, že pravidlá neporušili. Oba kluby sa pritom opierajú o iné smernice SZĽH.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Dukla pripomenula, že podľa usmernenia platného pre sezónu 2020/2021 musí mať každé mužstvo v extraligovom zápase minimálne jedného hráča do 20 rokov a ďalšieho do 21 rokov. Podľa vyjadrenia „vojakov“ zároveň platí, že obaja majú byť korčuliari, takže do tohto limitu sa nepočítajú brankári. Michalovský tím, ktorý v piatok v Trenčíne zvíťazil 2:0, tento limit podľa Trenčína nesplnil.

„Keďže sa porušenie spomínaného nariadenia považuje za neoprávnený štart hráča s následnou kontumáciou zápasu, žiadame o priznanie troch bodov nášmu klubu,“ uviedol klub.

Priznanie troch bodov by Duklu vrátilo do boja o prvú šestku a o jej definitívnom zložení by rozhodlo až posledné 50. kolo. V prípade, že zostane v platnosti výhra Michaloviec, Trenčania nastúpia do predkola play-off. Momentálne figuruje na 6. mieste Detva so štvorbodovým náskokom pred Trenčínom.

Reakcia Michaloviec

Michalovčania na svojom facebookovom profile uviedli, že žiadne pravidlo neporušili. Trenčania totiž odkazujú na smernicu z 3. októbra 2020, ktorá hovorí o tom, že dvaja mladíci na súpiske musia byť korčuliari, Michalovce na smernicu zo 14. marca 2021, kde to už nie je špecifikované.

„Hokejový klub Dukla Ingema Michalovce sa necíti vinný z porušenia tohto pravidla, práve naopak, my sme nasadili do poľa dvoch korčuliarov, ktorí spĺňajú tieto podmienky a to Pavla Regendu a Dávida Mudráka, a dokonca Jakuba Hrubovského ako druhého brankára. Opierame sa o smernicu SZĽH zo 14. 3. 2021. Čakáme na vyjadrenie ligovej rady, ktorá k tomu dnes zaujme stanovisko, v žiadnom prípade však nevidíme dôvod k akejkoľvek sťažnosti," uvádza sa na facebooku klubu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM