Hokej

Ako zo zlého sna: Dukla nestrelila ani gól a prišla o šancu na prvú šestku, FOTO

Hokejisti Michalovciem zvíťazili v zápase predposledného 49. kola základnej časti Tipos extraligy na ľade Dukly Trenčín 2:0.

Ilustračný obrázok k článku Ako zo zlého sna: Dukla nestrelila ani gól a prišla o šancu na prvú šestku, FOTO
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Domáci hokejisti si vypracovali prvú šancu už v úvodnej minúte, keď Okuliar našiel pred bránkou Rehuša, ale ten bekhendom Tomeka neprekvapil. Nepodarilo sa to ani Kukučovi, ktorý si obišiel bránku a chcel zasunúť puk k žŕdke. V 9. minúte sa prezentoval dobrým zákrokom Valent pri šanci Hickmotta. V ďalších minútach pokračoval vyrovnaný zápas. Pri hre 4 na 4 vypálil švihom Kukuča, ale Tomek bol pozorný. V závere tretiny si vypracovali hostia tlak, skóre sa nemenilo.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Trenčanov mohol poslať do vedenia v 21. minúte Okuliar, ktorý išiel sám na Tomeka, blafákom ho však neoklamal. Potom sa striedali šance na oboch stranách, no hráčom chýbala v dobrých streleckých pozíciách presnosť v zakončení. Michalovčania zatlačili súpera v prvej presilovke stretnutia v 36. minúte, ale Valent predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Aj druhá tretina sa tak skončila bez gólov.

Tie prišli až v treťom dejstve a postarali sa o ne hráči hostí. V 43. minúte prelomil bezgólový stav Lehtonen, ktorý sa presadil z dorážky do odkrytej bránky.

Michalovce si potom zahrali druhú presilovku a tú už dokázali premeniť. V 46. minúte sa o to postaral Regenda a poslal svojich do vedenia 2:0. Trenčín mohol odpovedať vzápätí pri početnej výhode, no veľkú šancu Hecla zneškodnil Tomek. Domáci v závere stupňovali tlak, zahrali si presilovku 5 na 3, dve a polminúty pred koncom to skúsili bez brankára, no Tomek si udržal čisté konto.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 43. Lehtonen (Louis, Southorn), 46. Regenda (McCormack, Lalancette). Rozhodovali: Snášel, Stano – Stanzel, J. Konc ml., vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, Kettunen – Sádecký, Švec, Honzek – Chromiak
Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Southorn, Ťavoda – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Takáč, Suja, Šoltés – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Chalupa

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 0:2
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM